Recept zoekresultatenChips van groene kool
Delhaize logo
  • Chips van groene koolA

Chips van groene kool

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Snack
Chips van groene koolA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/3 groene kool
  • peper
  • zout
  • 1/2 kl specerijen naar keuze: Espelettepeper, paprikapoeder, ‘Chili Explosion’ Santa Maria...

Begin met koken

Bereidingstijd:  5 min. + 1 u baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 110°C.
  2. Trek de bladeren los van de kool, was ze en laat ze drogen.
  3. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede ovenplaat, bestrooi met peper en zout en zet ze 1 u in de oven tot ze krokant zijn. Laat ze afkoelen.
  4. Bestrooi de chips met kruidenpoeder naar keuze: Espelettepeper, paprikapoeder, ‘Chili Explosion’-kruiden...

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 173; energie (kCal): 41; vetten (g): 0,7; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 2; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 48,09
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Snack
  • Chips van groene koolA

Deze recepten kan je ook leuk vinden