Chili sin carne met witte bonen en geroosterde groenten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g biowortelen
- 400 g trostomaten
- 350 g rode uien
- 350 g lange witte biobonen
- 800 g gepelde tomatenblokjes (2 blikken)
- 290 g “piquillo paprika’s” El Corte Inglés (1 bokaal)
- 250 g natuuryoghurt
- 8 el olijfolie
- 4 takjes tijm
- 4 takjes rozemarijn
- 6 teentjes knoflook
- 1 rode peper (optioneel)
- 2 eetlepels korianderpoeder
- 1 el komijnpoeder
- chilipoeder
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013111900302710000
F1998040200321320000
F2015060500314850000
F2010020200104600000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 1h15 min. + 12u weken
- Kook de witte bonen volgens de instructies op de verpakking. (Vergeet ze niet de avond ervoor al te weken!)
- Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de ongeschilde (ze zijn immers bio!) wortelen in 2 en snijd elke helft nog eens overlangs in 2. Schik de wortelen met de snijkant naar onder op de ovenplaat. Leg er de gehalveerde trostomaten op, met de snijkant naar boven. Voeg 4 ongepelde teentjes knoflook toe. Besprenkel met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met takjes tijm en rozemarijn. Schuif 35 min. in de oven.
- Snipper 2 teentjes knoflook en de rode uien fijn. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 5 el olijfolie. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe, samen met de koriander, het komijnpoeder en, naar eigen smaak, chili. Breng aan de kook en laat 25 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de uitgelekte piquillo paprika’s en de gekookte bonen toe. Breng verder op smaak en laat nog 5 min. koken.
- Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout. Serveer de chili en de geroosterde groenten heel warm op met de yoghurtsaus. Voeg eventueel rode peper toe, naar eigen smaak.
Tip: Mag het wat sneller? Gebruik 2 blikken gekookte witte bonen. Spoel ze grondig met koud water en meng ze de laatste 5 min. van de kooktijd onder de saus.
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013111900302710000
F1998040200321320000
F2015060500314850000
F2010020200104600000
Laad nog 4 producten