Recept zoekresultatenChili sin carne met witte bonen en geroosterde groenten
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:10
    A
  • Chili sin carne met witte bonen en geroosterde groenten

Chili sin carne met witte bonen en geroosterde groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Chili sin carne met witte bonen en geroosterde groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g biowortelen
  • 400 g trostomaten
  • 350 g rode uien
  • 350 g lange witte biobonen
  • 800 g gepelde tomatenblokjes (2 blikken)
  • 290 g “piquillo paprika’s” El Corte Inglés (1 bokaal)
  • 250 g natuuryoghurt
  • 8 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 2 eetlepels korianderpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • chilipoeder
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen | Fijn
    500 gr
    1,98 €/kg
    €0,99
    F2013111900302710000
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Rode uien | Verpakt
    750 gr
    1,59 €/kg
    €1,19
    F2015060500314850000
  • Yoghurt | Natuur | Bio
    750 gr
    4,12 €/kg
    €3,09
    F2010020200104600000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1h15 min. + 12u weken

    1. Kook de witte bonen volgens de instructies op de verpakking. (Vergeet ze niet de avond ervoor al te weken!)
    2. Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de ongeschilde (ze zijn immers bio!) wortelen in 2 en snijd elke helft nog eens overlangs in 2. Schik de wortelen met de snijkant naar onder op de ovenplaat. Leg er de gehalveerde trostomaten op, met de snijkant naar boven. Voeg 4 ongepelde teentjes knoflook toe. Besprenkel met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met takjes tijm en rozemarijn. Schuif 35 min. in de oven.
    3. Snipper 2 teentjes knoflook en de rode uien fijn. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 5 el olijfolie. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe, samen met de koriander, het komijnpoeder en, naar eigen smaak, chili. Breng aan de kook en laat 25 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de uitgelekte piquillo paprika’s en de gekookte bonen toe. Breng verder op smaak en laat nog 5 min. koken.
    4. Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout. Serveer de chili en de geroosterde groenten heel warm op met de yoghurtsaus. Voeg eventueel rode peper toe, naar eigen smaak.

    Tip: Mag het wat sneller? Gebruik 2 blikken gekookte witte bonen. Spoel ze grondig met koud water en meng ze de laatste 5 min. van de kooktijd onder de saus.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Amerikaans
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:10
      A
    • Chili sin carne met witte bonen en geroosterde groenten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen | Fijn
    500 gr
    1,98 €/kg
    €0,99
    F2013111900302710000
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Rode uien | Verpakt
    750 gr
    1,59 €/kg
    €1,19
    F2015060500314850000
  • Yoghurt | Natuur | Bio
    750 gr
    4,12 €/kg
    €3,09
    F2010020200104600000