Recept zoekresultatenCeviche van zalm met rode vruchten en limoen
Delhaize logo
  • Ceviche van zalm met rode vruchten en limoenA

Ceviche van zalm met rode vruchten en limoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Voorgerecht
Ceviche van zalm met rode vruchten en limoenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g zalmfilet
  • 2 avocado's
  • 250 g kerstomaten
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 125 g frambozen
  • 125 g rode bessen
  • 4 limoenen
  • 1 citroen
  • 75 g zwarte kalamonolijven
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 rode peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    +/-28,95€/kg
    +/-€7,03
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Frambozen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 1.30u marineertijd

    1. Snijd de zalm in grote blokjes (1,5 op 1,5 cm) en houd 100 g apart. Doe de rest in een kom, kruid lichtjes met zout en overgiet volledig met het sap van de limoenen. Dek af en laat 1.30 u in de koelkast rusten.
    2. Snipper de lente-uitjes, doe ze in een kom en bedek ze met koud water. Laat ze in de koelkast rusten en vervang het water 1 à 2 keer, om hun smaak wat te verzachten.
    3. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes en meng ze met het sap van de citroen. Halveer de kerstomaten en snijd de olijven in kleine stukjes. Hak de rode peper fijn en pluk de blaadjes van de koriander. Rist eventueel de rode bessen af.
    4. Meng al deze ingrediënten in een schaal. Voeg de frambozen toe, samen met de rauwe zalm en de uitgelekte gemarineerde zalm. Dien koel op. Grote blokjes zalm blijven binnenin nog wat rauw.

    Tip: Grote blokjes zalm blijven binnenin nog wat rauw. Liever volledig gegaarde zalm? Snijd dan kleinere blokjes of laat de zalm langer in het limoensap marineren.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Voorgerecht
    • Ceviche van zalm met rode vruchten en limoenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    +/-28,95€/kg
    +/-€7,03
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Frambozen
    Dit product is niet meer beschikbaar