Recept zoekresultatenCeviche van zalm met rode vruchten en limoen
Delhaize logo
  • Ceviche van zalm met rode vruchten en limoen
    A
Ceviche van zalm met rode vruchten en limoenA

Ceviche van zalm met rode vruchten en limoen

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g zalmfilet
  • 250 g kerstomaten
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 125 g frambozen
  • 125 g rode bessen
  • 75 g zwarte kalamonolijven
  • 1 bussel koriander
  • 2 avocado's
  • 4 limoenen
  • 1 citroen
  • 1/2 rode peper
  • zout
  • 500 g zalmfilet
  • 250 g kerstomaten
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 125 g frambozen
  • 125 g rode bessen
  • 75 g zwarte kalamonolijven
  • 1 bussel koriander
  • 2 avocado's
  • 4 limoenen
  • 1 citroen
  • 1/2 rode peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 1.30u marineertijd
1
Snijd de zalm in grote blokjes (1,5 op 1,5 cm) en houd 100 g apart. Doe de rest in een kom, kruid lichtjes met zout en overgiet volledig met het sap van de limoenen. Dek af en laat 1.30 u in de koelkast rusten.
2
Snipper de lente-uitjes, doe ze in een kom en bedek ze met koud water. Laat ze in de koelkast rusten en vervang het water 1 à 2 keer, om hun smaak wat te verzachten.
3
Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes en meng ze met het sap van de citroen. Halveer de kerstomaten en snijd de olijven in kleine stukjes. Hak de rode peper fijn en pluk de blaadjes van de koriander. Rist eventueel de rode bessen af.
4
Meng al deze ingrediënten in een schaal. Voeg de frambozen toe, samen met de rauwe zalm en de uitgelekte gemarineerde zalm. Dien koel op. Grote blokjes zalm blijven binnenin nog wat rauw.
1
Snijd de zalm in grote blokjes (1,5 op 1,5 cm) en houd 100 g apart. Doe de rest in een kom, kruid lichtjes met zout en overgiet volledig met het sap van de limoenen. Dek af en laat 1.30 u in de koelkast rusten.
2
Snipper de lente-uitjes, doe ze in een kom en bedek ze met koud water. Laat ze in de koelkast rusten en vervang het water 1 à 2 keer, om hun smaak wat te verzachten.
3
Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes en meng ze met het sap van de citroen. Halveer de kerstomaten en snijd de olijven in kleine stukjes. Hak de rode peper fijn en pluk de blaadjes van de koriander. Rist eventueel de rode bessen af.
4
Meng al deze ingrediënten in een schaal. Voeg de frambozen toe, samen met de rauwe zalm en de uitgelekte gemarineerde zalm. Dien koel op. Grote blokjes zalm blijven binnenin nog wat rauw.
Nutritionele informatie
A
Energie: 548 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

+/- 650 gr

+/-€20,79

Kerstomaat | Mix

Delhaize

Kerstomaat | Mix

250 gr

€2,59

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Frambozen

Delhaize

Frambozen

125 gr

€2,99

Rode bessen

Delhaize

Rode bessen

2 × 100 gr

€5,98

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Avocado | Bio

Delhaize

Avocado | Bio

1 st

Bio

€1,59

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€42,54