Recept zoekresultatenCaruru van gamba's met cashewnoten
Delhaize logo
  • Caruru van gamba's met cashewnoten
    A
Caruru van gamba's met cashewnotenA

Caruru van gamba's met cashewnoten

door Line Couvreur
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 300 g gekookte gamba’s
  • 4 tomaten
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g prinsessenboontjes
  • 1 dikke courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 cm gember
  • 2 limoenen
  • 1 rode peper
  • 1 bussel koriander
  • 120 g cashewnoten
  • 50 g pinda's
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 el kokosolie
  • peper
  • zout
  • 300 g gekookte gamba’s
  • 4 tomaten
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g prinsessenboontjes
  • 1 dikke courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 cm gember
  • 2 limoenen
  • 1 rode peper
  • 1 bussel koriander
  • 120 g cashewnoten
  • 50 g pinda's
  • 4 dl kokosmelk

Begin met koken

: 50 min.
1
Snipper de uien en hak de teentjes knoflook. Schil de paprika een beetje met een dunschiller, ontpit hem en snijd hem in reepjes. Houd apart.
2
Doe de cashewnoten met de helft van de kokosolie in een hakmolen en mix tot een pasta. Giet in een stoofpan, voeg de pinda’s toe en bak op een matig vuurtje goudbruin. Houd de bereiding apart op een bord. Giet de rest van de kokosolie in de stoofpan en fruit er de paprika, de uien en de knoflook op een zacht vuurtje in.
3
Schil de tomaten en snijd ze in grote stukken. Schep ze in de stoofpan, voeg de bereiding met de cashewnoten toe, de kokosmelk en het sap van 1 limoen. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp boven de stoofpan. Kruid met peper, met zout en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Breng intussen een grote kookpot water aan de kook. Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes en snijd ze in stukjes. Snijd de courgette overlangs in 4, verwijder de pitjes en snijd ze in stukken. Dompel alle groenten in het kokende water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet af en laat in ijskoud water schrikken.
5
Voeg de gamba’s, de prinsessenboontjes en de courgette in de stoofpan toe. Laat 2 min. sudderen, breng verder op smaak en dien warm op. Werk af met de gehalveerde kerstomaten, de koriander, de gesnipperde rode peper en limoenpartjes. Geef er witte rijst bij.
1
Snipper de uien en hak de teentjes knoflook. Schil de paprika een beetje met een dunschiller, ontpit hem en snijd hem in reepjes. Houd apart.
2
Doe de cashewnoten met de helft van de kokosolie in een hakmolen en mix tot een pasta. Giet in een stoofpan, voeg de pinda’s toe en bak op een matig vuurtje goudbruin. Houd de bereiding apart op een bord. Giet de rest van de kokosolie in de stoofpan en fruit er de paprika, de uien en de knoflook op een zacht vuurtje in.
3
Schil de tomaten en snijd ze in grote stukken. Schep ze in de stoofpan, voeg de bereiding met de cashewnoten toe, de kokosmelk en het sap van 1 limoen. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp boven de stoofpan. Kruid met peper, met zout en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Breng intussen een grote kookpot water aan de kook. Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes en snijd ze in stukjes. Snijd de courgette overlangs in 4, verwijder de pitjes en snijd ze in stukken. Dompel alle groenten in het kokende water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet af en laat in ijskoud water schrikken.
5
Voeg de gamba’s, de prinsessenboontjes en de courgette in de stoofpan toe. Laat 2 min. sudderen, breng verder op smaak en dien warm op. Werk af met de gehalveerde kerstomaten, de koriander, de gesnipperde rode peper en limoenpartjes. Geef er witte rijst bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 102 kcal - Vetten: 6,7 g - Koolhydraten: 5,2 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 102 kcal - Vetten: 6,7 g - Koolhydraten: 5,2 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 5 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte Gambas | Bio

Delhaize

Gekookte Gambas | Bio

300 gr

Bio

€6,79

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

2 × 500 gr

€7,58

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Prinsessenbonen

Delhaize

Prinsessenbonen

500 gr

€2,79

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Cashewnoten | Geroosterd

Delhaize

Cashewnoten | Geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,25

Pindanootjes | Grill-Zout

Delhaize

Pindanootjes | Grill-Zout

100 gr

€0,78

Kokosmelk

Delhaize

Kokosmelk

40 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Olie | Kokos | Ontgeurd | Bio

BioToday

Olie | Kokos | Ontgeurd | Bio

400 gr

Bio

€5,49

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€36,26