Delhaize logo
  • Caponata
    A
CaponataA

Caponata

door Line Couvreur
Makkelijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 aubergines
  • 500 g tomaten
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g rode uien
  • 3 côtes stengels groene selder
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • 1 bussel basilicum
  • 75 g witte amandelen
  • 5 cl rodewijnazijn
  • 1 el kappertjes
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 aubergines
  • 500 g tomaten
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g rode uien
  • 3 côtes stengels groene selder
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • 1 bussel basilicum
  • 75 g witte amandelen
  • 5 cl rodewijnazijn
  • 1 el kappertjes
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 50 min. + 30 min. afkoeltijd
1
Snijd de aubergines in blokjes van ± 1,5 cm zijde. Bestrooi ze overvloedig met zout en laat ze in een zeef rusten.
2
Snipper intussen de rode uien en de selder (gebruik de malse binnenste stengels van de selder). Pel de teentjes knoflook, maar laat ze heel. Fruit alles 10 min. op een heel zacht vuurtje, in een sauteerpan met de helft van de olijfolie. Schil en ontpit de tomaten, zonder het sap en de pitjes volledig te verwijderen. Snijd ze in grote blokjes. Voeg de olijven samen met de kappertjes in de sauteerpan toe, meng 2 min. en schep er dan de tomatenblokjes bij. Laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 170°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, prik de kerstomaten één voor één en leg ze op de ovenplaat. Dep de aubergines goed droog met keukenpapier en voeg ze toe op de ovenplaat. Besprenkel met de rest van de olijfolie en schuif 20 min. in de oven.
4
Meng de azijn en de suiker. Giet in de sauteerpan en laat 5 min. op een matig vuurtje inkoken. Voeg de aubergines en de kerstomaten toe, breng verder op smaak en laat afkoelen.
5
Gril de amandelen op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, en hak het basilicum. Voeg ze net voor het opdienen toe in de caponata. Serveer koud of op kamertemperatuur, als bijgerecht of als lunch, met lekker brood.
1
Snijd de aubergines in blokjes van ± 1,5 cm zijde. Bestrooi ze overvloedig met zout en laat ze in een zeef rusten.
2
Snipper intussen de rode uien en de selder (gebruik de malse binnenste stengels van de selder). Pel de teentjes knoflook, maar laat ze heel. Fruit alles 10 min. op een heel zacht vuurtje, in een sauteerpan met de helft van de olijfolie. Schil en ontpit de tomaten, zonder het sap en de pitjes volledig te verwijderen. Snijd ze in grote blokjes. Voeg de olijven samen met de kappertjes in de sauteerpan toe, meng 2 min. en schep er dan de tomatenblokjes bij. Laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 170°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, prik de kerstomaten één voor één en leg ze op de ovenplaat. Dep de aubergines goed droog met keukenpapier en voeg ze toe op de ovenplaat. Besprenkel met de rest van de olijfolie en schuif 20 min. in de oven.
4
Meng de azijn en de suiker. Giet in de sauteerpan en laat 5 min. op een matig vuurtje inkoken. Voeg de aubergines en de kerstomaten toe, breng verder op smaak en laat afkoelen.
5
Gril de amandelen op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, en hak het basilicum. Voeg ze net voor het opdienen toe in de caponata. Serveer koud of op kamertemperatuur, als bijgerecht of als lunch, met lekker brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 85 kcal - Vetten: 5,3 g - Koolhydraten: 4,5 g - Vezels: 3,5 g - Eiwitten: 2,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 85 kcal - Vetten: 5,3 g - Koolhydraten: 4,5 g - Vezels: 3,5 g - Eiwitten: 2,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Trostomaat | Bio

Delhaize

Trostomaat | Bio

500 gr

Bio

€4,29

Kerstomaat | Mix

Delhaize

Kerstomaat | Mix

250 gr

€2,59

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Olijven | Groen | Ontpit

Delhaize

Olijven | Groen | Ontpit

130 gr

€2,29

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Amandel G&G

Delhaize

Amandel G&G

200 gr

€3,99

Azijn | Wijn | Sjalot

Taste of Inspirations

Azijn | Wijn | Sjalot

25 cl

€1,89

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€24,01