• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht

Dit recept versturen

Caesarsalade met gepaneerde kip
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 6 eieren
  • 1/2 teentje knoflook (voor de dressing)
  • 1,5 dl slaolie (voor de dressing)
  • 2 el wittewijnazijn (voor de dressing)
  • 1 el mosterd op oude wijze (voor de dressing)
  • 100 g geraspte parmigiano (voor de dressing)
  • 1/2 citroen (voor de dressing)
  • 1 eidooier (voor de dressing)
  • 2 ansjovisfilets in olie (voor de dressing)
  • zout en peper
  • Bodempje frituur- of druivenpitolie
  • 100 g parmigiano
  • 50 g bloem
  • 2 el olijfolie
  • 100 g panko
  • 8 zachte little gem slaharten
  • 400 g kippenboutfilets
  • peper en zout (voor de dressing)
  • 1/2 stokbrood, ciabatta of ander stokbrood
Bereiding

Bereidingstijd : 30 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Scheur het brood in croutons, meng ze met 2 el olijfolie en bak ze 10 min goudbruin in de oven (houd ze in het oog).
  2. Dompel 4 eieren in kokend water. Giet ze, naargelang hun grootte, na 5 à 6 min. kooktijd af. Laat ze schrikken in koud water.
  3. Maak de dressing: pers het ½ teentje knoflook en het sap van de ½ citroen. Mix ze met de andere ingrediënten fijn tot een homogene saus (voeg indien nodig wat water toe).
  4. Klop 2 eieren los en kruid ze lichtjes met peper en zout. Snijd de kippenboutfilets in 2 en breng ze op smaak. Haal ze door de bloem en schud er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door de panko. Bak ze goudbruin in een braadpan, in een kleine bodem hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5. Snijd de little gemharten in 4 en dresseer ze op de borden of in een grote schaal. Voeg de kip, de croutons en de gepelde eieren toe. Werk af met parmigianoschilfers en besprenkel met een scheutje dressing. Prik met een mes in de eieren om het eigeel eruit te laten lopen en serveer.

Tip:

Zet de rest van de ansjovisfilets apart op tafel, er zijn altijd liefhebbers!

Nutritionele informatie

Energie: 1.189 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst