Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenButternutsoep met spinnen
Delhaize logo
  • Butternutsoep met spinnenB

Butternutsoep met spinnen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Halloween
Hoofdgerecht
Butternutsoep met spinnenB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 stengel prei
  • 1/4 knolselder
  • 3 uien
  • 2 l water
  • 4 blokjes groentebouillon
  • 2 kl olijfolie
  • 4 grote teentjes knoflook
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • 16 ontpitte zwarte olijven (voor de garnituur)
  • 1 dl kokosmelk (voor de garnituur)
  • 1/2 bussel koriander (voor de garnituur)
  • 1 biobutternut

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 15 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de biobutternut goed, ontpit hem en snijd hem in plakken van 1 cm. Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de biobutternut op. Bestrijk hem langs alle kanten met 1 kl olijfolie en verdeel de plakken over de ovenplaat. Kruid met peper en zout. Schuif 30 min. in de oven.
  2. Hak intussen de uien en snipper de prei, zonder het donkergroene uiteinde. Fruit de ui en de prei 5 min. op een matig vuurtje, in een kookpot met 1 kl olijfolie. Schil de knolselder, snijd hem in blokjes en doe hem ook in de kookpot. Fruit nog 5 min. Voeg het water en de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 min. sudderen.
  3. Haal de pot van het vuur. Mix alles fijn, met de biobutternut en de curry, tot een homogene soep. Voeg wat water toe indien de soep te dik is. Breng verder op smaak.
  4. Snijd de helft van de zwarte olijven verticaal in twee en de andere helft in fijne slierten. Verdeel de soep over kommen en teken er telkens 3 concentrische cirkels kokosmelk op, met behulp van een soepel schenkflesje. Trek met een satéstokje strepen kokosmelk van het midden naar de buitenkant toe, om een spinnenweb te vormen. Werk elke kom af met een spin: gebruik een halve olijf voor het lichaam en maak de poten met 8 slierten olijf.
  5. Dien op met gehakte koriander en geef er volkorenbrood bij.

Tip: Geen schenkflesje bij de hand? Neem gewoon een kleine plastic fles en prik een gaatje in de dop.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 95; energie (kCal): 23; vetten (g): 1,2; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 0,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 144,95
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Halloween
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Butternutsoep met spinnenB