Recept zoekresultatenBurger van kalfsgehakt met ketchup van geconfijte tomaten met een aardappeltaartje
Delhaize logo
  • Burger van kalfsgehakt met ketchup van geconfijte tomaten met een aardappeltaartje

Burger van kalfsgehakt met ketchup van geconfijte tomaten met een aardappeltaartje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Burger van kalfsgehakt met ketchup van geconfijte tomaten met een aardappeltaartje

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 lepels tomatenketchup
  • 100 g boter
  • 1/2 bussel platte peterselie
  • 1 bussel tijm
  • 600 g aardappelen
  • olijfolie
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 bussel basilicum
  • 2 fijngehakte uien
  • 600 g kalfsgehakt
  • 1 doos gepelde tomaten
  • Peper en zout
  • 1 geconfijte tomaat
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 100 g raketsla
  • 4 biohamburgerbroodjes
  • 2 sjalotten heel fijn gehakt (Klassiek)
  • 1 bos krulpeterselie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Gehakt | Kalf
    +/- 250 gr
    +/-15,33€/kg
    +/-€3,83
    Afhaling vanaf 04/12
  • Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio
    4 x 50 gr
    12,95 €/kg
    €2,59
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
  • Begin met koken

    Bereidingtijd : 30 min.


    Kooktijd : 4min.

    1. Bereid het aardappeltaartje : schil, was en snij de aardappelen in dunne slierten met behulp van een fijne rasp. Moet takje tijm zijn en meng deze samen met de fijngehakte platte peterselie tussen de aardappelslierten. Maak er taartjes van en bak deze in een beetje boter mooi goudbruin aan beide kanten. Houd warm.
    2. Maak de ketchup : laat de fijngehakte ui en look fruiten in een kookpot. Voeg dan de gepelde tomaten, de ketchup en de basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel zachtje sudderen en mix het daarna tot een fijne saus.
    3. Meng de fijngehakte platte peterselie en sjalotten onder het kalfsgehakt en maak er met vochtige handen mooie hamburgers van. Bak deze gedurende 4 minuten voor een rosé hamburger. Warm ondertussen de broodjes op in de oven.
    4. Leg nu de aardappeltaartjes op het bord. Leg wat rucola, een paar rode uiringen, stukjes geconfijte tomaat en de hamburger op het broodje. Serveer de ketchup apart.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Burger van kalfsgehakt met ketchup van geconfijte tomaten met een aardappeltaartje

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Gehakt | Kalf
    +/- 250 gr
    +/-15,33€/kg
    +/-€3,83
    Afhaling vanaf 04/12
  • Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio
    4 x 50 gr
    12,95 €/kg
    €2,59
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79