Recept zoekresultatenBuddha Bowl met geitenkaas
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:52
    A
  • Buddha Bowl met geitenkaas

Buddha Bowl met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Lunch
Buddha Bowl met geitenkaasA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 15 g rucola
  • 15 g spinazieblaadjes
  • 40 g rode linzen
  • 1 kl zwarte sesamzaadjes
  • 1 el olijfolie
  • 1/3 bussel koriander
  • peper en zout
  • peper en zout (voor de vinaigrette)
  • 200 g groene groenten naar keuze: sperziebonen, miniasperges, edamameboontjes, sluimererwten …
  • 50 g rauwkost en rode biet (of spinazieblaadjes)
  • 80 g gekookte quinoa (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 ambachtelijke geitenkaas Le Larry
  • 2 el citroensap (voor de dressing)
  • 1 kl tahini (voor de dressing)
  • 125 g yoghurt natuur (voor de dressing)
  • 1 kl olijfolie (voor de dressing)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    7,95 €/kg
    €1,59
  • Pasta | Linzen | Rood | Bio
    450 gr
    5,31 €/kg
    €2,39
  • Sesamzaad | Gepeld
    125 gr
    20,72 €/kg
    €2,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Kook de rode linzen zoals aangegeven op de verpakking. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Meng ze met ½ el olijfolie, zout en peper.
    2. Kook de groene groenten al dente in gezouten kokend water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. (Als je diepvriesedamameboontjes gebruikt, hoef je ze enkel te ontdooien en te doppen.)
    3. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
    4. Meng de quinoa met ½ el olijfolie, zout en peper. Doe hem in een grote kom, voeg de linzen toe en besprenkel met dressing. Voeg de groenten, de rauwkost, de rucola en de spinazie toe. Schep er vervolgens de lichtjes verkruimelde geitenkaas bij en de sesamzaadjes. Dek af en bewaar in de koelkast.

    Kooktip

    Voeg de vinaigrette pas op het allerlaatst toe. Zo gaart het citroensap de rauwkost niet.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 534; energie (kCal): 128; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 942,72
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Recepten voor elke dag
    Lunch
    Lunch
    • 00:00
      -00:52
      A
    • Buddha Bowl met geitenkaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    7,95 €/kg
    €1,59
  • Pasta | Linzen | Rood | Bio
    450 gr
    5,31 €/kg
    €2,39
  • Sesamzaad | Gepeld
    125 gr
    20,72 €/kg
    €2,59