Recept zoekresultatenBroccoliflans met gerookte heilbot
Delhaize logo
  • Broccoliflans met gerookte heilbotD

Broccoliflans met gerookte heilbot

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Broccoliflans met gerookte heilbotD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 broccoli
  • 2 dl room
  • 2 eieren
  • 8 grote basilicumblaadjes
  • peper en zout
  • 140 g gerookte zwarte heilbot
  • 1 limoen

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. kooktijd

  1. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd hem in blokjes.
  2. Houd een handvol broccoliroosjes apart en kook de rest, samen met de steel, gedurende 10 min. in kokend gezouten water.
  3. Giet af en laat schrikken in ijskoud water. Laat de broccoli goed uitlekken en mix hem fijn.
  4. Meng de puree met de room, de eieren, de fijngehakte grote basilicumblaadjes en peper en zout.
  5. Giet de bereiding in vuurvaste potjes en verdeel er de rauwe broccoli-roosjes over.
  6. Zet de potjes in een grote ovenschaal en giet warm water in de schaal, tot op halve hoogte van de kommetjes.
  7. Schuif 40 min. in een voorverwarmde oven van 140°C.
  8. Werk af met de gerookte zwarte heilbot, limoenpartjes en basilicumblaadjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 817; energie (kCal): 197; vetten (g): 17,6; verzadigde vetten (g): 8,9; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 306,53
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Voorgerecht
  • Broccoliflans met gerookte heilbotD