Recept zoekresultatenBriochetoast met champignons en gepocheerd ei
Delhaize logo
  • Briochetoast met champignons en gepocheerd eiB

Briochetoast met champignons en gepocheerd ei

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kerst
Voorgerecht
Briochetoast met champignons en gepocheerd eiB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren
  • 400 g champignonmengeling
  • 1 rode ui
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 4 sneden brioche
  • 20 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Bekleed 4 vuurvaste potjes met een stuk licht geoliede vershoudfolie. Breek 1 ei in elk potje en knoop de vershoudfolie tot bundeltjes. Verwarm een grote kookpot water.
  2. Borstel de paddenstoelen indien nodig, maar spoel ze niet met water. Snijd ze in grote stukken. Snijd de ui in reepjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met de boter en 2 el olijfolie. Haal ze uit de pan en bak de paddenstoelen in dezelfde pan goudbruin. Ze mogen elkaar tijdens het bakken niet overlappen, anders worden ze te zacht. Gebruik indien nodig 2 braadpannen. Voeg de uien en de heel grofgehakte peterselie toe. Kruid met peper, met zout en haal de pan van het vuur.
  3. Bak de briochesneetjes op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
  4. Dompel de bundeltjes met de eieren in het water (net onder het kookpunt, zeker niet kokend) en pocheer de eieren 3 min. Laat ze meteen in koud water schrikken om het kookproces te stoppen.
  5. Dresseer de toasts op de borden en verdeel er de paddenstoelen over. Pak de eieren voorzichtig uit, leg een ei bovenop elke toast en kruid met peper. Serveer en laat iedereen met een mes in zijn ei prikken, om het eigeel eruit te laten lopen.

Tip: Zijn er shiitake’s in je paddenstoelenmix? Snijd hun steeltjes weg: ze zijn veel te vezelig om zo kort gebakken te worden.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 183 kcal – Vetten: 11,1 g – Koolhydraten: 14,5 g - Vezels: 2,4 g – Eiwitten: 5,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Kerst
Voorgerecht
  • Briochetoast met champignons en gepocheerd eiB