Recept zoekresultatenBrandade van kabeljauw
Delhaize logo
  • Brandade van kabeljauwA

Brandade van kabeljauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Brandade van kabeljauwA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 2 eetlepels zure room
  • 20 g boter
  • 2 takjes tijm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
    F2015062200396030000
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 330 gr
    +/-22,49€/kg
    +/-€7,42
    F1981081100229000000
  • Look | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    F2008120300394620000
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996111500143900000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 35 min. kooktijd

    1. Schil de bloemige aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Bedek de aardappelen met water, breng aan de kook en laat 15 min. sudderen. Verwarm de oven voor op 180°C. Voeg de kabeljauwfilet in stukken en de geperste knoflook aan de aardappelen toe. Reken nog 5 min. kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt.
    2. Giet af in een fijne zeef en doe de bereiding weer in de kookpot, maar zet ze niet op het vuur. Voeg olijfolie en zure room toe. Plet alles met een pureestamper en breng verder op smaak. Verdeel de brandade over een ovenschaal en bak ze 15 min. goudbruin in de oven.
    3. Voeg boter toe en bestrooi met geriste takjes tijm. Dien warm op, met een slaatje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 622; energie (kCal): 149; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 546,08
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Winter
    Hoofdgerecht
    • Brandade van kabeljauwA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
    F2015062200396030000
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 330 gr
    +/-22,49€/kg
    +/-€7,42
    F1981081100229000000
  • Look | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    F2008120300394620000
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996111500143900000