Recept zoekresultatenBlanquette van vis met grijze garnalen
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:10
    B
  • Blanquette van vis met grijze garnalen

Blanquette van vis met grijze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Blanquette van vis met grijze garnalenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 dl zure room
  • peper en zout
  • 4 takjes tijm
  • 3 el olijfolie
  • 60 g boter
  • 5 dl ‘groentebouillon’ Fundo
  • 3,8 dl visfond
  • 4 dl 'Fond van noordzeegarnalen' Fundo
  • 2,5 dl witte wijn
  • 500 g visfilets naar keuze: kabeljauw, zalm, roodbaars, zeeduivel ...
  • 60 g bloem
  • 250 g basmatirijst
  • 2 citroenen
  • 2 preien bio
  • 1/2 bioknolselder
  • 300 g biowortelen
  • 200 g gepelde grijze garnalen

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

  1. Maak de wortelen en de knolselder schoon. Schil ze en doe de groenteschillen in een grote kookpot. Maak de prei schoon, houd het wit apart en doe het groen ook in de kookpot. Giet er de 2 soorten fond en de bouillon bij. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 20 min. pruttelen.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Snijd de wortelen in 2 en snijd elke helft overlangs nog eens in 2. Snijd de knolselder in dikke staafjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de wortelen en de knolselder over. Besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout, en bestrooi met tijm. Bak 22 min. in de oven.
  3. Filter de bouillon en giet hem terug in de kookpot. Snijd de preiwitten in 2 en snijd elke helft nog eens overlangs in 4. Doe de prei in de bouillon, voeg de witte wijn toe en laat gedurende 10 min. sudderen (voeg indien nodig een beetje water toe).
  4. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Giet de prei af (houd de bouillon apart). Smelt de boter in de kookpot, bestuif met bloem en meng 1 min. Voeg beetje bij beetje de bouillon al kloppend toe en meng tot een mooie gladde textuur. Voeg de zure room en het sap van 1 citroen toe. Breng verder op smaak.
  6. Doe alle groenten in de kookpot, breng opnieuw tot net onder het kookpunt en schik er de visfilets in porties bovenop. Zet het deksel op de pan en laat 3 à 4 min. sudderen, naargelang de grootte van de stukken. Voeg de grijze garnalen toe en haal de pan van het vuur.
  7. Dien meteen op, met de rijst en citroenpartjes.

Tip: Gehaast? Kook de groenteschillen niet in de bouillon en begin meteen met het bakken van de groenten in de oven.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -01:10
    B
  • Blanquette van vis met grijze garnalen