Recept zoekresultatenBlackwell-varkenskotelet, sperziebonen en puree Plat National
Delhaize logo
  • Blackwell-varkenskotelet, sperziebonen en puree Plat NationalC

Blackwell-varkenskotelet, sperziebonen en puree Plat National

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Blackwell-varkenskotelet, sperziebonen en puree Plat NationalC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 varkenskoteletten
  • 600 g fijne sperziebonen
  • 2 sjalotten
  • 1 kg polderpuree
  • 200 g picklessaus
  • 19 cl kalfsfond
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 3 takjes peterselie
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Prinsessenbonen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
    F1986053100310700000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2015060500309010000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
    S1997101600013690000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Schil de sperziebonen en kook ze ongeveer 8 minuten in kokend gezouten water (ze moeten "al dente" blijven). Giet ze af en dompel ze onder in ijswater. Fruit de gehakte sjalotjes 5 minuten op laag vuur in een sauteerpan met olijfolie. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en bak op hoog vuur. Doe er peper en zout bij.
    2. Bak de varkenskoteletten met de boter bruin aan beide kanten op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Doe er peper en zout bij. Als ze gaar zijn, haal ze uit de pan en houd ze warm. Gooi het vet uit de pan weg en giet de kalfsbouillon erin. Roer goed en zet op halfhoog vuur. Voeg de picklessaus, de gehakte peterselie en laat 1 minuut sudderen, kruid zoals je wil.
    3. Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    4. Serveer alles goed warm.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Blackwell-varkenskotelet, sperziebonen en puree Plat NationalC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Prinsessenbonen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
    F1986053100310700000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2015060500309010000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
    S1997101600013690000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000