Terug

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

Je hebt dit recept al beoordeeld

Je hebt dit recept al beoordeeld

  • Gang: Andere
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Ontbijt
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Alle seizoenen

Dit recept versturen

Bananenconfituur met chocolade
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 1 Porties +
  • 1 citroen (het sap)
  • 6 bananen
  • 160 g pure chocolade
  • 1,3 dl kokosmelk
  • 300 g geleisuiker
Voorbereiding

Bereidingstijd: 30 min

  1. Zet een pannetje op het vuur met de kokosmelk. Voeg de suiker toe en laat oplossen in de warme melk. Draai het vuur hoger en breng aan de kook.
  2. Pel de bananen, snijd in stukjes en voeg bij de gesuikerde kokosmelk, samen met het citroensap. Laat zachtjes pruttelen en roer tot de confituur voldoende ingedikt is, gedurende ± 10 min. Ga er nog even met de staafmixer door zodat je een mooie gladde confituur krijgt.
  3. Breek de chocolade in kleine stukjes.
  4. Neem een gesteriliseerde bokaal en giet er wat bananenconfituur in, brokkel er enkele chocoladestukjes over en overgiet opnieuw met de confituur. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.

Kooktip

Met chocoladeparels, krokante koekjes of gehakte nootjes geef je je confituur een 'crunchy' toets. Daar zijn de kinderen helemaal wild van.

Nutritionele informatie

Energie: 69 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst