Recept zoekresultatenBananenconfituur met chocolade
Delhaize logo
  • Bananenconfituur met chocoladeC

Bananenconfituur met chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Ontbijt
Bananenconfituur met chocoladeC

Ingrediënten voor 20 Porties

20 Porties
  • 1 citroen (het sap)
  • 6 bananen (voor de crème)
  • 160 g pure chocolade
  • 1,3 dl kokosmelk
  • 300 g geleisuiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Zet een pannetje op het vuur met de kokosmelk. Voeg de suiker toe en laat oplossen in de warme melk. Draai het vuur hoger en breng aan de kook.
  2. Pel de bananen, snijd in stukjes en voeg bij de gesuikerde kokosmelk, samen met het citroensap. Laat zachtjes pruttelen en roer tot de confituur voldoende ingedikt is, gedurende ± 10 min. Ga er nog even met de staafmixer door zodat je een mooie gladde confituur krijgt.
  3. Breek de chocolade in kleine stukjes.
  4. Neem een gesteriliseerde bokaal en giet er wat bananenconfituur in, brokkel er enkele chocoladestukjes over en overgiet opnieuw met de confituur. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.

Kooktip

Met chocoladeparels, krokante koekjes of gehakte nootjes geef je je confituur een 'crunchy' toets. Daar zijn de kinderen helemaal wild van.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 885; energie (kCal): 211; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 39,5; suikers (g): 33,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 1,8; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 151,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Ontbijt
Alle seizoenen
Ontbijt
  • Bananenconfituur met chocoladeC