Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBalletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti
Delhaize logo
  • Balletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti

Balletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Balletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 1 kg trostomaten
  • 1 venkelknol
  • 2 sjalotten
  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g spaghetti
  • 100 g oude cheddar
  • 100 g kaasdip ‘trempette tipo parmigiani’ (Canapé)
  • 5 el olijfolie (voor de groenten)
  • 1 el olijfolie (voor het bakken van de balletjes)
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el Italiaanse kruidenmix
  • Peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: : 45 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten*, de venkel en de sjalotten in stukken. Meng ze in een grote ovenschaal met de hele teentjes knoflook, de tijm, de rozemarijn, de olijfolie, peper en zout. Schuif de groenten 30 min in de oven.
  2. Gril intussen de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Meng het gehakt met de gegrilde pijnboompitten, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Rol balletjes en bak ze rondom goudbruin in een sauteerpan met de olijfolie.
  3. Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en bereid er de spaghetti in klaar volgens de instructies op de verpakking.
  4. Pers de jus uit de gebakken groenten in een grote slakom, door ze goed aan te drukken in een zeef met fijn rooster. Giet de groentejus over de balletjes in de sauteerpan, breng verder op smaak en laat nog enkele minuten pruttelen, terwijl je de pasta afgiet.
  5. Meng de spaghetti met de balletjes en de saus. Werk af met het gehakte basilicum en dien heel warm op. Geef er de geraspte cheddar en de kaasdip apart bij.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Balletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti