Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • AspergeflanB

Aspergeflan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
AspergeflanB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 bussel witte asperges
  • 7,5 dl water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 eieren
  • 1 scheutje olijfolie
  • rozemarijn

Begin met koken

  1. Laat de schillen en de uiteinden van de witte asperges gedurende 20 min. sudderen in water met het groentebouillonblokje. Mix met een staafmixer en meng 5 dl van deze bouillon met de eieren. Breng verder op smaak.
  2. Giet per portie in een geolied vuurvast potje en kook ze 45 min. au bain-marie, in een voorverwarmde oven van 170°C. Laat ze 5 min. rusten en haal ze uit hun vorm. Besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout en werk af met rozemarijn. Dien lauw op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 145; energie (kCal): 35; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 73,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
  • AspergeflanB