Delhaize logo
  • AnanaschipsB

Ananaschips

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Snack
AnanaschipsB

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 2 schaaltjes verse geschilde ananas

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 4u baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 100°C. Snijd de ananas in fijne plakjes (± 3 mm dikte). Bedek 2 bakplaten en het rooster van de oven met bakpapier. Schik er de ananasschijfjes op en laat ze 4 u. in de oven drogen. Draai ze halverwege de baktijd voorzichtig om.
  2. Laat de ananaschips volledig afkoelen (heel belangrijk!). Bewaar ze op een koele, donkere en droge plek, in een luchtdichte pot. Ze blijven een paar maanden goed, maar zó lang ga je er niet aan kunnen weerstaan!

Tip: Probeer dit recept ook eens uit met mango’s, perziken, appelen ...

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Snack
Snack
  • AnanaschipsB