• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Het verdict van ons kritische panel over onze groenten & fruit:

Zwangere vrouwen zijn extra kritisch! Ah ja, want ze moeten kritisch zijn voor twee. Daarom zijn zij dé ideale testers voor onze plasticvrije groenten & fruit. Benieuwd naar hun oordeel? Bekijk snel de video!

Sommige van onze groenten en fruit kregen tot voor kort een plastic jasje. Dat had verschillende redenen: hen beschermen tijdens het transport, hun versheid garanderen, bio en non-bio van elkaar onderscheiden, … Nu vervangen we dat plastic jasje door een recycleerbare variant. En dat om verspilling tegen te gaan! Dit kadert allemaal in het initiatief The Lion’s Footprint.

Al van The Lion’s Footprint gehoord?

De naam verwijst naar de ecologische voetafdruk van onze Delhaize leeuw: Delhaize. Die willen we omlaag! “Onze ambitie? De eerste Belgische retailer zijn in 2021 met een neutrale ecologische voetafdruk”, zegt onze CEO Xavier Piesvaux. En we zijn goed op weg! Want sinds 2019 spaarden we al 2.142 ton plastic, 420 ton CO2 en 2.905 ton voedselverspilling uit. Benieuwd naar al onze initiatieven? Die vind je op www.delhaize.be/thelionsfootprint.

Hoe Sven, verantwoordelijke bij Delhaize, zich inzet voor onze groenten & fruit.

Sven en z’n team houden zich intensief bezig met het (her)bekijken van de verpakking van onze groenten en fruit. “We verpakken appelen niet meer in rekfolie, maar in een plasticvrij en recycleerbaar alternatief. We testen hetzelfde bij peren, kiwi’s, biocitrusvruchten en tomaten. Ook druiven en kersen koop je niet langer in plastic, maar in een papieren zakje.” Dankzij deze gebruiksvriendelijke verpakking is het product perfect beschermd, terwijl je het toch nog makkelijk ziet én meeneemt. Ook is het karton ecologischer, want het is makkelijk te recycleren. En zo vind je onze biogroenten en -fruit nu in een 100% recycleerbare verpakking!

Koop hier je betere groenten & fruit:

Je dagelijkse portie groenten & fruit: liever om te eten of om te drinken?

We hebben nog meer betere producten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst