• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Jouw boodschappen, altijd en overal
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
 • Mijn snelshopping
 • Mijn lijsten  

Het verdict van ons kritische panel over onze chocolade*:

Zwangere vrouwen staan stil bij hoe de producten die zij én de baby in hun buik binnenkrijgen, gemaakt worden. Daarom zijn zij de ideale testers voor onze chocolade. Benieuwd naar hun oordeel? Bekijk snel de video!

De chocolade van Delicata is Belgische chocolade die wordt gemaakt met respect voor de producent, de cacaoboer en de aarde. Hiermee volgen we de Tony’s Open Chain-principes. Die zijn nodig omdat de werkomstandigheden in de landen van onze cacaoproducten niet altijd respectvol zijn.

De 5 Open Chain-principes van Tony’s Chocolonely

 1. Traceerbare bonen
  We kopen de bonen direct bij Tony’s coöperaties in Ivoorkust en Ghana. Een Beantracker zorgt ervoor dat we precies weten wanneer en van wie er bonen onderweg zijn.
 2. Een hogere prijs
  We betalen een extra premie bovenop de gewone prijs voor cacaobonen. Daardoor trekken we de boeren boven de armoedegrens en krijgen ze een leefbaar inkomen.
 3. Sterke boeren
  We investeren en werken samen met coöperatieven die democratisch georganiseerd zijn. Ook zetten we ons in voor de professionalisering van de organisatie, zorgen we voor schaalvoordelen en creëren we betrokkenheid en vertrouwen.
 4. Lange termijn
  We werken minimaal 5 jaar samen met de boeren. Daardoor kunnen zij investeringen doen die op (middel)lange termijn opbrengen. En zo ontstaat er een dynamisch partnerschap.
 5. Betere kwaliteit en productiviteit
  De productie moet omhoog. Veel boeren produceren maar 30 à 40% van wat mogelijk is, waardoor ze inkomsten mislopen. De premie stimuleert hen om beter te telen. En omdat hun werk meer oplevert, worden ze zelf ook gemotiveerder, zullen er meer bonen zijn én dus ook meer chocolade!

Producent Sjaak vertelt wat Delicata zo uniek maakt.

Sjaak is een van onze producenten van Belgische chocolade die gemaakt wordt in België! "De cacaobonen komen bijna allemaal uit West-Afrika. Wij doen mee aan een duurzaamheidsprogramma waardoor we een extra premie betalen aan de boer. Zo wordt hij eerlijk betaalt. En dat wil ook zeggen dat er eerlijke handel en geen kinderarbeid is.” En zo krijg jij de lekkerste Delicata-chocolade. Van klassieke melk- of zwarte chocolade tot pure met aardbei en balsamico!


*Sommige van onze Delicata chocolades worden ook geproduceerd in Nederland en Duitsland.

Koop hier je betere chocolade

Hoe heb jij je chocolade het liefst: crunchy of creamy?

We hebben nog meer betere producten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst