• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Thuislevering vanaf €5,95
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Persbericht: 06/07/2017

AL MEER DAN 150 000 KNUFFELS, 236 000 ALBUMS

Fred de aardbei is favoriet nummer 1

Kinderen leren groenten en fruit eten dankzij zomeractie Vitaminis van Delhaize


Brussel – Na exact 1 maand maakt Delhaize de eerste tussenstand op van zijn nieuwste zomeractie Vitaminis. En het is duidelijk dat het storm loopt voor de knuffels en de albums. Sinds de lancering zijn er maar liefst 150 000 knuffels verdeeld en 236 000 albums. De actie loopt nog tot eind augustus maar Delhaize spreekt nu al van een groot succes.

Het gaat hard met de zomeractie Vitaminis van Delhaize. De klant loopt werkelijk storm voor Chantal de Champignon, Bruno de Brocoli en Fred de Aardbei. De actie werd gestart op 8 juni en na exact 1 maand kunnen we de eerste status opmaken en die ziet er zeer goed uit :
 • Meer dan 150 000 knuffels werden verdeeld
 • Meer dan 236 000 albums werden aan de man gebracht
 • Meer dan 9 000 000 “flowpacks” met kaarten en stickers werden uitgedeeld
Er is ook een duidelijke voorkeur naar specifieke knuffels. Op dit moment ziet de top3 er als volgt uit :
 1. Fred de Aardbei
 2. Jack de Banaan
 3. Muriëlle de Watermeloen
De actie loopt nog tot en met 30 augustus 2017. De Delhaizeklant ontvangt per aankoopschijf van €20 1 VitaMinis-zakje met daarin één VitaMinis-spaarzegel, twee VitaMinis-speelkaarten en twee VitaMinis-stickers die hij kan kleven in het verzamelalbum. Alle Delhaizewinkels en Delhaize.be nemen deel aan de actie.
Waarom deze actie ?
Slechts 5% van de Belgische bevolking eet dagelijks de aanbevolen hoeveelheid van 550 gram fruit en groenten per dag[1]. Kinderen en jongeren scoren daarbij het minst goed: in de leeftijdscategorieën 6-17 jaar eet haast niemand dagelijks genoeg fruit en groenten (99%). Een alarmerende situatie. En daar wil Delhaize iets aan doen.
Om kids op een ludieke manier te stimuleren in aanraking te komen met gezonde voeding en meer bepaald groenten en fruit, heeft Delhaize een leuke zomerspaaractie opgezet waarin groenten en fruit superhelden zijn! Via de spaaractie ontvangt de klant “flowpacks” bestaande uit spelkaarten, stickers en spaarzegels waarmee men verschillende richtingen kan uitgaan:
 • Door de spaarzegels op de spaarkaart te kleven kan men acht verschillende VitaMinis-knuffels verzamelen: een radijs, een paddenstoel, een broccoli, een wortel, een watermeloen, een banaan, een aardbei en een bloemkool.
 • Kinderen kunnen daarnaast aan de slag met het verzamelalbum waarin hij/zij de VitaMinis-stickers kan kleven en allerhande educatieve en ludieke activiteiten rond groenten en fruit kan ontdekken, onder andere spelletjes, recepten, strips, een spelbord en een seizoenskalender.
 • 72 verschillende VitaMinis-speelkaarten bestaande uit helden zoals Chantal de champignon, Bruno de broccoli, Rucola Rudy die het in het krachtenspel opnemen tegen de “foute vrienden” zoals frietjes en chips. Kinderen ontdekken op die manier onder meer de eigenschappen van elke groente en fruit (energie, snackgemak en kracht).

1. Aanbevolen hoeveelheid van het Nationaal voedingsplan voor een betere gezondheid.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

Begin januari 2017 telde het netwerk van Delhaize Le Lion / De Leeuw (België en Luxemburg) 765 winkels in verschillende formules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop&Go) om een unieke winkelervaring en een kwaliteitsvolle service te kunnen aanbieden. Delhaize stelt een ruim assortiment voor van meer dan 20.000 kwaliteitsvolle producten tegen toegankelijke prijzen. Dankzij zijn 6 huismerken (365, Delhaize, taste of Inspirations, Bio, Eco, Care) kan Delhaize aan alle noden van de klant beantwoorden. De klanten kunnen ook online hun boodschappen doen via www.delhaize.be. Delhaize België, dat in 2016 een omzet verwezenlijkte van EUR 5,0 miljard en in België een marktaandeel had van 24,1%*, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, die actief is in 11 landen en ongeveer 375.000 mensen tewerkstelt. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6.500 winkels. *Bron AC Nielsen

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

  Je mandje is leeg

  Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

  Naar het winkelmandje