• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Belangrijk bericht: Terugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de producten "Kaas “Brugge d'Or” sneetjes 180g en “Brugge d'Or” blok 250g" van het merk BRUGGE en de koeken "Céréal met sezamzaad" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.  Lees meer >

Duurzaamheidswinst voor Delhaize met nieuwe Direct Box

Retailer bespaart 160 ton aan verpakkingsmateriaal en 30% CO2 op inkomend transport dankzij nieuw verpakkingsdesign en mechanisatie project.

Gent, 20 oktober 2020 – Het supermarkt concern Delhaize België, optimaliseerde het verpakkingsproces in partnership met het toonaangevende verpakkingsbedrijf DS Smith om aan de toegenomen vraag van thuisleveringen te kunnen voldoen. Met het introduceren van de nieuwe Direct Box kan de retailer de CO2-uitstoot met meer dan 87 ton verminderen.

Als gevolg van de Covid-19 pandemie is de vraag naar thuisleveringen in de afgelopen maanden aanzienlijk toegenomen. Om haar ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te blijven halen, werkte Delhaize samen met het team van circulaire ontwerpexperts van DS Smith om haar e-commerceverpakkingen opnieuw te bekijken en het volume van de leveringen te beperken. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag werd een automatische doosopzetmachine geïntroduceerd waardoor efficiënte levering aan huizen en winkels in heel België toch gegarandeerd kon blijven.

Nico Buelens, Project Manager Ecommerce Operations van Delhaize legt uit: "De nieuwe Direct Box is een innovatieve herbruikbare golfkartonnen tray. Het bevat een ingebouwde versterking op de handgrepen, wat zorgt voor een extra sterke Direct Box."

De nieuw ontworpen Direct Box is gemaakt van 100% gerecycled karton, dat ook na gebruik volledig recyclebaar is. Door het herontwerp wordt in totaal 160 ton verpakkingsmateriaal op jaarbasis bespaard. Dit betekent ook dat er 32 minder vrachtwagens nodig zijn in de toeleveringsketen en dat de behoefte aan opslagruimte met meer dan 1.000 pallets wordt verminderd. Dit resulteert in een reductie van maar liefst 87,2 ton CO2.

Filip van Impe, Packaging Machine Expert bij DS Smith: "Om de best mogelijke resultaten op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie te bereiken, moeten de verpakkingen en machines bij de klant vanaf de ontwerpfase op elkaar worden afgestemd. Door de toepassing van onze Circulair Design Principles konden we Delhaize ondersteunen om een nieuw systeem te creëren dat duurzaamheid en recycleerbaarheid centraal stelt. Het is een lonende uitdaging om oplossingen aan te reiken die bijdragen tot de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten".

Beide ondernemingen hebben ambitieuze milieudoelstellingen en het project maakt deel uit van hun individuele strategieën om de impact van verpakkingsmaterialen op de klimaatverandering te verminderen en de CO2-uitstoot in de hele supply chain te verminderen.

About DS Smith:

DS Smith is a leading provider of corrugated worldwide, supported by recycling and papermaking operations. Headquartered in London and a member of the FTSE 100, DS Smith focuses on creating innovative sustainable packaging solutions in 34 countries employing around 30,000 people. Using the combined expertise of its divisions – including Packaging, Recycling, Paper – DS Smith works with customers to deliver solutions that reduce complexity and deliver results throughout the supply chain. DS Smith is a Strategic Partner of the Ellen MacArthur Foundation.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

In januari 2020 telt het netwerk van Delhaize Le Lion/De Leeuw maar liefst 800 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop& Go en Fresh Atelier) in België en Luxemburg kan er een unieke winkelervaring en een hoogstaande dienstverlening worden aangeboden. Klanten kunnen ook online winkelen via www.delhaize.be, en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaize biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten aan. Dankzij zijn 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No Gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klanten voldoen. Delhaize, dat in 2019 een omzet behaalde van meer dan 5 miljard euro en een marktaandeel van 24,1%* had in België, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een internationale distributiegroep die actief is in 11 landen met ongeveer 372.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6 700 winkels, waar wekelijks bijna 50 miljoen klanten hun boodschappen doen. *Bron AC Nielsen

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11


Remko Berkhout
Marketing & Communication Manager DS Smith Benelux
remko.berkhout@dssmith.com
Tel.: +31 6 5513 0611

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst