• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Persbericht: 16 juni 2017

VERKOOP CUVEE GENT VAN DELHAIZE LEVERT 10.445 EURO OP VOOR ACHILLES VZW

IN 2017 STEUNT DELHAIZE CANISHA VZW


Gent – Vandaag heeft Delhaize een cheque van 10.445 euro overhandigd aan vzw Achilles, een vereniging die aan minder begoede leerlingen van het onderwijs in Gent en omstreken steun biedt. In juni 2016 startte de verkoop van de Cuvée Gent waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er dus maar liefst 10.445 flessen verkocht. In 2017 wordt de actie verder gezet met dit keer de vzw Canisha als goed doel.

In juni 2016 lanceerden Delhaize en de stad Gent samen een “Cuvée Gent”. Per verkochte fles zou er €1 gaan naar de werking van vzw Achilles. Initieel werden er 10.000 flessen voorzien maar dat aantal werd overschreden. Maar liefst 10.445 flessen werden verkocht wat de totale opbrengst voor vzw Achilles op 10.445 euro brengt.  

Vandaag overhandigde Delhaize officieel de cheque van 10.445 euro aan de vzw Achilles.

Met de lancering van de speciale “Cuvée Gent” willen Delhaize en de stad Gent hun lokale samenwerking verder versterken maar tegelijkertijd werd er ook een goed doel aan deze lancering gekoppeld. En dat is meer dan gelukt.

Een nieuw goed doel: Canisha vzw

Delhaize en de stad Gent hoefden niet lang na te denken na het zien van de verkoopscijfers van de Cuvée Gent en verlengden zonder twijfels het aanbieden van Cuvée Gent. Ook dit jaar zullen de bewoners van Gent kunnen genieten van hun eigen Cuvée Gent, die prijs-kwaliteit een topwijn is.

De Cuvée Gent editie 2017 zal zowel een witte als een rode wijn verkocht worden. De witte wijn, een OC Bergerac sec 2015 voor €4,49 (+ €0,30 leeggoed) per fles en de rode, een OC Bergerac 2014 voor €4,49 (+ €0,30 leeggoed) per fles. Daarvan gaat 1 euro per fles naar Canisha vzw. Er wordt gestart met een oplage van 6.000 flessen (waarvan 3.600 flessen wit en 2.400 flessen rood) maar dit aantal kan indien nodig nog uitgebreid worden.

En als goed doel werd dit jaar de vereniging Canisha vzw gekozen. Canisha vzw werd opgericht in december 2011, met als doel assistentiehonden op te leiden die personen met een beperking kunnen bijstaan in het dagelijks leven. Canisha stelt deze honden gratis ter beschikking van de aanvragers zodat niemand uit de boot hoeft te vallen om financiële redenen.

“De honden van Canisha vzw openen deuren. En neem dat gerust letterlijk en figuurlijk. De hulphonden van Canisha doen letterlijk de deur open voor de persoon met een beperking, of het nu de voordeur, de kastdeur of het deurtje van de wasmachine is. Maar misschien nog belangrijker: hulphonden, hoorhonden en autismehonden openen figuurlijk de deur voor personen met een beperking door hen te helpen (opnieuw) zelfstandig deel te nemen aan onze maatschappij, door hen die zelfredzaamheid (terug) te geven." vertelt Giovanni Naessens van Canisha VZW. "Daar heeft Canisha heel wat fondsen voor nodig, want één hondje kost over zijn hele carrière gemiddeld tussen de 15.000 en 20.000 euro aan de vereniging. Deze geldsom dekt onder meer dierenartskosten, trainingen en allerhande materiaal. Wanneer de hond na zijn plaatsing een doof of slechthorend baasje zal wekken wanneer de wekker afgaat, de gsm brengt wanneer er een berichtje binnenkomt, het baasje naar de voordeur brengt wanneer iemand aanbelt of verwittigt wanneer er ergens een alarm afgaat en wanneer het baasje opnieuw vertrouwen krijgt om door die deur te gaan, de wijde wereld in, loont het zeker de moeite en dat geeft veel voldoening. Acties zoals Cuvée Gent maken dat allemaal mogelijk, zij veranderen het leven van een persoon met een beperking voorgoed.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

Begin januari 2017 telde het netwerk van Delhaize Le Lion / De Leeuw (België en Luxemburg) 765 winkels in verschillende formules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop&Go) om een unieke winkelervaring en een kwaliteitsvolle service te kunnen aanbieden. Delhaize stelt een ruim assortiment voor van meer dan 20.000 kwaliteitsvolle producten tegen toegankelijke prijzen. Dankzij zijn 6 huismerken (365, Delhaize, taste of Inspirations, Bio, Eco, Care) kan Delhaize aan alle noden van de klant beantwoorden. De klanten kunnen ook online hun boodschappen doen via www.delhaize.be. Delhaize België, dat in 2016 een omzet verwezenlijkte van EUR 5,0 miljard en in België een marktaandeel had van 24,1%*, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, die actief is in 11 landen en ongeveer 375.000 mensen tewerkstelt. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6.500 winkels. *Bron AC Nielsen

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst