• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Thuislevering vanaf €5,95
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

De Gin&Tonic-gids van Delhaize

07/07/2016

50 soorten gin waaronder 20 exclusiviteiten

15 mixers (tonics)


Combinaties en suggesties voor afwerking

Groei van verkoop en premium trend Gin

Gin is sinds 2012 aan een opmars bezig bij de Belgische consument. Terwijl het fenomeen in de beginfase vooral in Brussel en Vlaanderen veel succes kende, breidt het zich nu uit over het hele land en verschijnen er nu ook op de barkaarten in Wallonië geavanceerde referenties met premium mixers (tonics).

Delhaize staat synoniem voor innovatie en heeft haar assortiment in 4 jaar tijd aanzienlijk uitgebreid. Meer nog, in 2013 heeft ze zelfs haar eigen Belgische gin ontwikkeld: B-gin. Vandaag telt Delhaize een vijftigtal gins in haar assortiment, waaronder een twintigtal exclusieve producten zoals Jinzu, Uppercut, Elephant, G’Vine etc. Sinds ze haar gamma in 2012 heeft uitgebreid, heeft ze elk jaar een stijging in de verkoop tussen 25% en 40% vastgesteld. En 2016 is zeker geen uitzondering! De consument is meer en meer geïnteresseerd in de premiumreferenties en heeft doorheen de jaren zijn smakenpallet en kennis aanzienlijk vergroot. Hierdoor is er een heuse markt van mixers (tonics en andere frisdranken voor cocktails) ontstaan, die parallel loopt met de explosieve verkoop van ginsoorten. Delhaize telt ondertussen 15 referenties in het assortiment mixers waaronder exclusiviteiten bij de producten van Fentimans en enkele referenties van Fever Tree.

Om haar klanten te helpen dit grote aromatische pallet van ginsoorten en mixers nog meer te appreciëren, heeft Delhaize een praktische gids opgesteld die de consument in een oogwenk duidelijk maakt hoe hij zijn gin op de beste manier kan combineren... of om nieuwe ontdekkingen te doen.

De Gin&Tonic-gids

Deze Gin&Tonic-gids bestaat uit 3 luiken: 

 • Het eerste is een kruis van de ginsmaken. Elke gin wordt geklasseerd volgens zijn typische aromatische kenmerken: citrus, zacht, bloemig, gekruid

 • Het tweede deel bespreekt de verschillende mixers: klassiek, aromatisch, bloemig en andere nieuwigheden

 • In het derde deel staan voorstellen voor ideale combinaties van een gin, zijn mixer en het gepaste garnituur (koriander, zeste van sinaasappel, citroengras,...)

Advies in de winkel

Onze experts van sterke dranken beschikken ook over deze gids en kunnen de klanten gemakkelijk de juiste richting opsturen. De gids is ook online beschikbaar op het volgende url.

En om het begin van de zomer te vieren, ontvangt u € 5 korting bij aankoop van een fles gin via de e-shop www.delhaize.be tot 31/07/2016.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

  Je mandje is leeg

  Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

  Naar het winkelmandje