• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Het Delhaize Fonds strijdt verder tegen verspilling

24/11/2016

Het Delhaize Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting, steunt 40 initiatieven in België en Luxemburg, waarvan 18 in Vlaanderen, 3 in Brussel, 16 in Wallonië en 3 in het Groothertogdom Luxemburg. Voor het tweede jaar op rij ligt de nadruk op initiatieven die verspilling tegengaan en tegelijk de toenadering tussen buren bevorderen. Op die manier kunnen de bewoners meewerken aan een beter samenleven in hun buurt, hun stad of hun dorp.

Bij zijn negende oproep zal het Delhaize Fonds 133.000 euro steun geven aan 40 projecten in België en in het Groothertogdom Luxemburg. De bekroonde initiatieven verenigen bewoners met een sterk verschillende sociale, culturele en economische achtergrond rond initiatieven die allerlei vormen van verspilling willen tegengaan. Allemaal hebben ze hetzelfde doel: de strijd aanbinden met verspilling en tegelijk hun buren beter leren kennen om banden te smeden en zich goed te voelen in hun gemeenschap. Met de steun van dit jaar heeft het Delhaize Fonds sinds het begin van zijn activiteiten in 2008 al 306 projecten van bewoners en verenigingen geholpen.

Een stap verder in de strijd tegen verspilling

Deze projectoproep sluit aan bij het engagement van Delhaize om elke dag verspilling te beperken, bijvoorbeeld via donaties van voedseloverschotten, één van de pijlers van duurzame ontwikkeling voor het bedrijf. Vanuit de ambitie om tegen 2020 geen enkel product meer weg te hoeven gooien, heeft Delhaize in de loop der jaren al verschillende initiatieven genomen. Zo werkt Delhaize al jaren samen met de voedselbanken en plaatselijke organisaties. Daarbij gaat het om producten die nog kunnen worden geconsumeerd en waarvan de vervaldatum dus nog niet is overschreden. Delhaize heeft ook een samenwerking opgezet met het dierenpark Planckendael voor de verdeling van producten die niet meer geschikt zijn voor menselijke consumptie en die op die manier een tweede leven krijgen.

Als bijlage bezorgen we u een korte voorstelling van de projecten die steun krijgen van het Delhaize Fonds in België (per provincie en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) en in het Groothertogdom Luxemburg. Daarbij vindt u ook de gegevens van de verantwoordelijke van elk project. U kunt steeds met hen contact opnemen indien u meer informatie wenst.

Het Delhaize Fonds is een partnerschap tussen Delhaize en de Koning Boudewijnstichting. Met de oprichting van dit Fonds binnen de Koning Boudewijnstichting wil Delhaize het samenleven bevorderen binnen de gemeenschappen waarin zijn winkels gevestigd zijn.

Het Fonds zal in maart 2017 een nieuwe projectoproep lanceren. www.kbs-frb.be

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje