• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Nieuwe terroirs en ontdekkingen tijdens de wijnbeurs bij Delhaize

24/02/2016

De intrede van de Oekraïense wijnen

Nieuwe biowijnen zonder toegevoegde sulfieten

Volumeactie 3+1 en 4+2 op een selectie van meer dan 145 wijnen en bubbels

Brussel - Van 25 februari tot en met 16 maart is het wijnfeest bij Delhaize want gedurende drie weken zullen de Delhaizeklanten kunnen genieten van heel wat interessante aanbiedingen en ontdekkingen. Speciaal voor deze wijnbeurs werd er een zorgvuldig gekozen kwaliteitsassortiment samengesteld waarin elke klant de wijn van zijn geliefde wijnstreek kan ontdekken. Daarnaast zijn er ook enkele nieuwigheden met ondermeer twee Oekraïense wijnen 'Shabo'. Ook breidt Delhaize haar assortiment biowijnen uit met de Château Plaisance en lanceert ze met de Château Guichot uit de Bordeauxstreek haar achtste wijn zonder toegevoegde sulfieten. Traditiegewijs gaat deze beurs ook gepaard met aantrekkelijke promoties 3+1 of 4+2 gratis bij aankoop van 4 of 6 identieke flessen op geselecteerde wijnen, champagnes, cava's en schuimwijnen.

Twee nieuwe Oekraïense wijnen

Delhaize is voor haar klanten steeds op zoek naar nieuwe producten en innovaties. Elke aankoper brengt meer dan 20 weken per jaar door in de wijngaarden over de hele wereld om wijnboeren te ontmoeten en de beste crus te selecteren. Het is dankzij deze uitzonderlijke relatie met de wijnbouw en de expertise van haar aankopers dat Delhaize veertig jaar geleden één van de eerste retailers was die wijnen van de Nieuwe Wereld voorstelde aan de Belgische consument. Wijnen uit Chili, Argentinië, Australië, Zuid-Afrika, ... worden nu heel regelmatig gedronken door de Belgen.
 

In 2015 lanceerde Delhaize trouwens een Moldavische wijn en vandaag opent ze haar kelder voor één van de oudste wijngaarden van Europa. Gevestigd in de regio Odessa, in het zuidwesten van Oekraïne en in de buurt van de Zwarte Zee, is de wijngaard Shabo het enige wijnhuis van het land die deze beschermde oorsprongsbenaming mag dragen. Een dertigtal druivensoorten worden geteeld op 1200 ha. Het zijn de Zwitserse kolonisten die de wijnbouw in 1822 in deze regio hebben ingevoerd. Delhaize heeft voor haar klanten twee wijnen van het wijnhuis Shabo geselecteerd. Vooreerst is er de Chardonnay réserve die 6 maanden in eiken vaten rijpt en zich in de mond onderscheidt door een aangename rondheid en een mooie levendigheid (prijs € 9,99 - 3+1 gratis). Vervolgens is er de Shabo Saperavi waarvan de naam komt van de druivensoort die typisch is voor de regio en die deze rode wijn mooie aroma's van braambessen geeft met een lichte violettoets en een mooie structuur. Past goed bij vleesschotels. (prijs € 4,99 - 3+1 gratis).

Nog meer biowijnen zonder toegevoegde sulfieten

De afgelopen jaren is er een nieuwe stroming ontstaan: het maken van kwaliteitswijnen zonder sulfieten toe te voegen. Dat is een grote uitdaging, want het is vaak noodzakelijk om sulfieten toe te voegen tijdens het vinificatieproces. Ze worden immers gebruikt om wijnziektes en oxidatie te voorkomen. Zelfs de meest kwalitatieve en gereputeerde domeinen van de wereld gebruiken minieme hoeveelheden.
Het is nu twee jaar geleden dat Delhaize innoveerde door in haar rayons wijnen zonder toegevoegde sulfieten uit de Languedoc te introduceren: de cuvées Naturae van Gérard Bertrand (100% bio) en twee Chileense wijnen (100% bio) bereid door het wijnhuis Teillery. Vandaag is Delhaize trots dat ze de komst van een 8ste cuvée zonder toegevoegde sulfieten kan aankondigen, de Château Guichot (Bordeaux - 7,49 € - 3+1 gratis). Hij zal zonder twijfel geapprecieerd worden door de liefhebbers van natuurlijke producten.

Net zoals de wijnen zonder toegevoegde sulfieten, is ook de biowijn in opmars in België. Het aanbod wordt steeds groter bij Delhaize die haar gamma met meer dan 40 verschillende wijnen heeft uitgebreid. Tijdens deze wijnbeurs zullen de klanten van Delhaize een Lalande de Pomerol bio, le Château Plaisance Cuvée Saint Jacques kunnen ontdekken. Een wijn, die rond is in de mond met gesmolten tannines en heerlijk is bij stoofpotjes (€ 10,79 - 3+1 gratis).

Een actie van drie weken op meer dan 145 wijnen en bubbels

De wijnbeurs bij Delhaize is een unieke gelegenheid, zowel voor de liefhebbers als voor de kenners, om zijn wijnkelder te vullen aan een interessante prijs voor Pasen, communies of heel wat andere aangename gelegenheden tijdens de zomer. Het is ook het ideale moment om heel wat nieuwe producten, de laatste tendensen op wijngebied en terroirwijnen te ontdekken. Gedurende drie weken, van 25 februari tot en met 16 maart, zullen er in de Delhaize-winkels maar liefst 100 wijnen en bubbels met volumeaanbiedingen 4+2 of 3+1 gratis worden voorgesteld aan de klanten.

Tijdens deze periode zullen de wijnexperten van de Delhaize-winkels heel wat degustaties organiseren op vrijdagen en zaterdagen. Om de klanten te begeleiden is er een catalogus van 12 pagina's te raadplegen op www.delhaize.be en in de winkels zijn er de hartendieven (voorkeur van de wijnexpert), de nieuwe producten en de onmisbare producten van het wijnassortiment. Voor iedere cru wordt een beschrijving van de wijn en een bijpassend gerecht voorgesteld. Voor de wijnen die tijdens de wijnbeurs in de winkel zullen worden gedegusteerd, zal er bovendien een speciale vermelding in de catalogus worden geplaatst.
 

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst