• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Thuislevering vanaf €5,95
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Fairtrade producten alsmaar populairder bij Delhaize klanten

04/10/2016

+ 15 % verkoop in het afgelopen jaar

Brussel –
Naar aanleiding van de week van de Fair Trade 2016 van 5 tot 15 oktober geeft Delhaize een status van de verkoop van fair trade producten. Er kan letterlijk een duurzame trend vastgesteld worden want het afgelopen jaar werden er maar liefst 15 % meer Fairtradeproducten gekocht door de Delhaizeklant, een stijging die in lijn ligt met de vorige jaren. Er werd niet alleen een stijging vastgesteld bij de klassiekers zoals bananen (+ 8%) en koffie (+ 8%) maar ook koekjes (+ 40%) en smeerproducten (+ 16%) voor de boterham zoals honing en choco werden populairder. Deze mooie groeicijfers bewijzen dat de Delhaizeklant de kwaliteit én duurzaamheid van deze producten sterk apprecieert.

Fairtradeproducten hebben duidelijk hun weg gevonden naar de Delhaize Klanten, zoveel is duidelijk. Delhaize lanceerde 27 jaar geleden als eerste retailer in België Faitrade-producten in haar assortiment. Doorheen de jaren is het assortiment gegroeid en vandaag bestaat het uit meer dan 80 producten, gaande van reinigingswatjes tot chocolade of bonen. Producten waarvoor de landbouwers voornamelijk uit het Zuiden een correcte prijs ontvangen. En die geproduceerd worden met respect voor mens en milieu producenten en met milieubewuste methodes. Om de beste garanties te hebben werkt Delhaize dan ook al van in het begin samen met het Fairtrade keurmerk.
 

Populairste producten : koekjes, koffie en chocolade

Wanneer we kijken naar de cijfers zien we enkele bevestigingen maar ook nieuwe trends:

 • De verkoop van Fairtradekoekjes steeg maar liefst met 40 %, gevolgd door smeerproducten (+ 16 %). Groenten vervolledigen de top 3 met een stijging van 13 %.

 • Grote winnaar overall zijn de Fairtrade Petit-beurre koekjes waar de verkoop meer dan verdubbelde.

 • Als we kijken naar de klassiekers dan stellen we vast dat zowel bananen als koffie toch ook een mooie groei van 8 % blijven maken.

In de kijker: koffie

Als je Fairtrade zegt dan denk je vaak automatisch aan koffie. Koffie maakt al vanaf het begin deel uit van het Fairtrade assortiment . Delhaize wil tijdens deze Fair Trade week haar duurzaam koffieassortiment extra naar voor schuiven. En terecht want alle Bio, Delhaize Single Origin en meeste (2 op 3) Taste of Inspirations koffies zijn Fairtrade. Wat maakt dat 24 koffiereferenties onder ons huismerk fairtrade zijn wat neerkomt op 38 % van het totale koffieassortiment. Dit is met voorsprong het hoogste percentage op de markt, een percentage dat we de komende jaren nog verder willen doen stijgen.

De Week van de Fair Trade vindt plaats van 5 oktober tot 15 oktober in alle Delhaizewinkels. Er worden hiervoor speciale promotie-acties en tastings voorzien.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

  Je mandje is leeg

  Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

  Naar het winkelmandje