• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Verkoop Cuvée Oostende van Delhaize levert 10.174 euro op voor vzw De Katrol

08/12/2016

Nieuwe Cuvée Oostende zal Okidoo en Fun For Kids ondersteunen

Oostende – Vandaag heeft Delhaize een cheque van 10.174 euro overhandigd aan vzw De Katrol. In mei 2015 startte de verkoop van Cuvée Oostende waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er dus maar liefst 10.174 flessen verkocht. In 2016 wordt de actie verder gezet met dit keer het project Okidoo en Fun for Kids als goede doelen.

In mei 2015 lanceerden Delhaize en de Stad Oostende samen een “Cuvée Oostende”. Per verkochte fles zou er €1 gaan naar de werking van De Katrol. Vzw De Katrol is een vereniging die tot doel heeft, om kinderen uit de 3de kleuterklas en uit het basisonderwijs en die beantwoorden aan de GOK-inductoren, kansrijker te maken door hen gratis en vrijblijvende studie-en opvoedingsondersteuning aan huis aan te bieden. Deze ondersteuning wordt hen aangeboden door studenten uit hogescholen of universiteiten over de netten heen. Op die manier proberen ze proactief situaties die dreigen te ontwrichten reeds aan de basis aan te pakken. Een goede kennis van de basisleersstof zou het zittenblijven op vroege leeftijd vermijden en de kans op het behalen van een diploma verhogen.

Maar liefst 10.174 flessen werden verkocht wat de totale opbrengst voor De Katrol op 10.174 euro brengt.

Vandaag overhandigde Delhaize samen met Johan Vande Lanotte, burgemeester van Oostende, officieel de cheque van 10.174 euro aan vzw De Katrol.

Yana Debusschere en Aude Verfaillie van vzw De Katrol getuigen: "Wij zijn erg trots deze mooie cheque in ontvangst te mogen nemen en wensen Delhaize en haar klanten hiervoor dan ook hartelijk te bedanken. Met de opbrengst van Cuvée Oostende zullen wij de werking van vzw De Katrol nog kunnen verbeteren, via de aankoop van nieuw schoolmateriaal en educatief materiaal voor de ontwikkeling van de kindjes."

Met de lancering van de speciale “Cuvée Oostende” willen Delhaize en de stad Oostende hun lokale samenwerking verder versterken maar tegelijkertijd werd er ook een goed doel aan deze lancering gekoppeld. Met een mooie opbrengst als gevolg. De editie van dit jaar is dus meer dan geslaagd.

Nieuwe goede doelen : Okidoo en Fun For Kids

Delhaize en de stad Oostende hoefden niet lang na te denken na het zien van de verkoopscijfers van de Cuvée Oostende en verlengden zonder twijfels het aanbieden van Cuvée Oostende. Ook in 2016 zullen de bewoners van Oostende kunnen genieten van hun eigen Cuvée Oostende.

En als goed doel werd dit jaar Okidoo en Fun For Kids gekozen. Okidoo oganiseert kampen voor jongeren en biedt oplossingen aan tegen geweld in de maatschappij bij jongeren. Fun for Kids organiseert jaarlijks reizen voor kinderen die het moeilijk hebben, dit is in samenwerking met BC Oostende.

De “Cuvée Oostende”

De Cuvée Oostende editie 2016, zowel een witte als een rode wijn, zal verkocht worden vanaf januari. De witte wijn, een Baie Cap Chardonnay reserva uit Zuid-Afrika, zal verkocht worden voor € 4,50 per fles en de rode, een Baie Cap Pinotage reserva voor € 4,50 per fles. Daarvan gaat 1 euro per fles naar Okidoo en Sun For Kids. Er wordt gestart met een oplage van 10.000 flessen (5.000 wit en 5.000 rood) maar dit aantal kan indien nodig nog uitgebreid worden.

De Baie Cap Chardonnay reserva past uitstekend bij visgerechten en de Baie Cap Pinotage reserva bij gourmet- en wildschotels.
Vanaf januari 2017 is de wijn te koop in de volgende Delhaizewinkels in de regio Oostende: Delhaize Supermarkt Hazegras en Delhaize Supermarkt Sea’Rena.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje