• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Verkoop Cuvée Leuven van Delhaize levert maar liefst 30 000 euro op voor Woudlucht

12/12/2016

Vijfde Cuvée Leuven-actie zal in 2016 Buitengewoon Onderwijs Ter Bank ondersteunen

Leuven, 12 december 2016 – Vandaag heeft Delhaize een cheque van maar liefst 30.000 euro overhandigd aan Woudlucht dat buitengewoon basisonderwijs aanbiedt, uniek gelegen aan de rand van het Heverleebos, waar de kinderen zich moeiteloos kunnen uitleven. In november 2015 startte de verkoop van de vierde Cuvée Leuven waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er meer dan 28 000 flessen verkocht. Delhaize was onder de indruk van de tomeloze inzet van organisatrice Kristel Vandenbempt waardoor het bedrag verhoogd werd tot de ronde som van 30 000 euro. De actie zal ook dit jaar verdergezet worden met buitengewoon onderwijs Ter Bank als goede doel

In november 2015 lanceerden Delhaize en de Stad Leuven samen voor de vierde keer een “Cuvée Leuven”. Per verkochte fles zou er €1 gaan naar de werking van Woudlucht dat buitengewoon basisonderwijs aanbiedt, uniek gelegen aan de rand van het Heverleebos, waar de kinderen zich moeiteloos kunnen uitleven. Initieel werden er 5.000 flessen voorzien maar dat aantal viel in het niets met de uiteindelijke verkoop. Maar liefst 28.000 flessen werden verkocht ! Dit is het hoogst aantal flessen dat ooit werd verkocht binnen de actie Cuvée Leuven. Dit succes is vooral de verdienste van Kristel Vandenbempt die er door haar enthousiasme en toewijding in geslaagd is om dit ongelooflijke resultaat te behalen. Vandaar dat Delhaize beslist heeft om het bedrag af te ronden naar 30.000 euro.

Vandaag overhandigde Louis Tobback, burgemeester van Leuven, en Illya Van den Borre, vice president Corporate Affairs van Delhaize België, officieel de cheque van maar liefst 30.000 euro aan Woudlucht.

Met de lancering van de speciale “Cuvée Leuven” willen Delhaize en de stad Leuven hun lokale samenwerking verder versterken maar tegelijkertijd werd er ook een goed doel aan deze lancering gekoppeld. Dat goed doel wordt altijd in samenspraak met het stadsbestuur gekozen. We kunnen terecht spreken van een vruchtbare samenwerking.

Ik ben zeer fier dat we dit resultaat hebben bereikt. Samen met alle medewerkers van Woudlucht, de deelnemende Delhaize winkels in de regio van Leuven én de steun van onze peter Jasper Stuyven zijn we erin geslaagd om het record neer te zetten voor Cuvée Leuven. Dat Delhaize dit bedrag verder afrondt naar 30 000 euro is de kers op de taart voor ons. Met deze som willen we in de eerste ons sportveld voltooien in de lente van 2017 maar ook de inkleding van de nieuwe speelplaatsen. We verhuizen met heel de school op 19 december in de nieuwbouw. En om aan de noden van de spelende kinderen te voldoen zullen we per niveau aangepast materiaal aankopen. Deze som zal dus zeker van pas komen,” zegt een trotse Kirstel Vandenbempt.

Een nieuw goed doel : Buitengewoon Onderwijs Ter Bank

Net zoals vorig jaar hoefden Delhaize en de stad Leuven niet lang na te denken na het zien van de verkoopscijfers van de Cuvée Leuven en verlengden zonder twijfels het aanbieden van Cuvée Leuven. Ook dit jaar zullen de Leuvenaars kunnen genieten van hun eigen Cuvée Leuven, die prijs-kwaliteit een topwijn is.

Het goede doel dit jaar is het Buiten Gewoon Onderwijs Ter Bank. Deze school biedt al jaren aangepaste vormen van onderwijs aan waardoor de kleuters en lagere schoolkinderen zich binnen hun mogelijkheden zo goed als mogelijk kunnen ontwikkelen. Het onderwijzend personeel wordt hierin bijgestaan door een paramedisch team van logopedisten, kinesisten, een sociaal verpleegkundige en een kinderverzorgster. Op Ter Bank wordt met buitengewone zorg omgegaan met de noden en ontwikkelingsvragen van elke leerling. Hiervoor wordt actief geluisterd naar en gecommuniceerd met de leerling en het netwerk waarin deze zich bevindt en ontwikkelt: ouders, leerkrachten en paramedici, VCLB-medewerkers, opvoeders, hulpverleners, de vroegere school, tewerkstellingsplaatsen, woon- en opvangvormen na het afstuderen. Ter Bank wil de talenten van elke leerling optimaal aanspreken en zo evenwichtig mogelijk alle componenten van de persoonlijkheid – het kennen, het kunnen en het zijn – tot ontplooiing brengen. De opbrengst van Cuvée Leuven 2016 zal gebruikt worden voor de bouw van een nieuw sportterrein.

De “Cuvée Leuven”

De “Cuvée Leuven”, een Puertas Chardonnay 2014 en een Puertas Cabernet Sauvignon 2013, wordt verkocht voor 4,49 euro per fles. Daarvan gaat 1 euro per fles naar Buitengewoon Onderwijs Ter Bank. Vanaf vandaag is de wijn te koop in de volgende Delhaize winkels in de regio Leuven: Delhaize Supermarkt Heverlee, Delhaize Supermarkt Kessel-Lo, AD Leuven, AD Terbank, AD Holsbeek en Proxy Sint-Joris-Weert.

 

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst