• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Verkoop Cuvée Antwerpen van Delhaize levert 25.150 euro op voor vzw Pegode

22/12/2016

Filet Divers nieuw goed doel

Antwerpen - Vandaag heeft Delhaize een cheque van 25.150 euro overhandigd aan vzw Pegode. In juni 2015 startte de verkoop van Cuvée Antwerpen waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er dus maar liefst 25.150 flessen verkocht. In 2016 wordt de actie verder gezet met dit keer Filet Divers als goed doel.

In juni 2015 lanceerden Delhaize en de Stad Antwerpen samen een “Cuvée Antwerpen”. Per verkochte fles zou er €1 gaan naar de werking van vzw Pegode. Pegode is een netwerkorganisatie van 19 kleinschalige projecten, die 300 mensen met een handicap, een persoonsgerichte ondersteuning bieden. De missie van de organisatie is dat de cliënt de regie heeft over zijn eigen leven. Vzw Pegode ondersteunt bij vragen over alle levensdomeinen en werkt actief mee aan een inclusieve samenleving.

In totaal werden er 25.150 flessen verkocht wat de totale opbrengst voor vzw Pegode op 25.150 euro brengt.

Vandaag overhandigde Denis Knoops, CEO van Delhaize samen met Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, en Fons Duchateau, Schepen van Antwerpen, officieel de cheque van 25.150 euro aan de vzw Pegode.

"Dankzij de steun van Delhaize zal Pegode des te meer personen kunnen aanmoedigen om de stap te zetten naar vrijwilligerswerk als vorm van zinvolle dagbesteding. De ontwikkeling van een nieuwe website is in de eerste plaats gericht op het informeren van vrijwilligersorganisaties. Daarnaast biedt de site ook een actieve ondersteuning door verschillende instrumenten bij het optimaliseren van hun vrijwilligerswerking zodat deze vrijwilligers ook op een vlotte manier hun intrede kunnen doen," vertelt Wim De Prycker, coördinator van vzw Pegode.

Een mooi staaltje van corporate responsibility”, stelt schepen Duchateau, “Als bedrijven mee aan de kar trekken, wordt de vracht een stuk lichter. Dit soort initiatieven verdient een pluim. Of hoe een goed glas wijn, ook nog eens bijdraagt aan het algemeen belang. Ik sla alvast een voorraadje in voor de komende feesten. Een goede wijn moet een goed verhaal hebben en dit is een prachtverhaal.

Bij acties als Cuvée komt het enthousiaste karakter van maatschappelijke betrokkenheid van de Antwerpenaars duidelijk naar boven,” vult burgemeester Bart De Wever aan. “Dat is onontbeerlijk om samen verder te bouwen aan deze stad van verandering en een hechter sociaal weefsel. Pegode is in Antwerpen en de stadsrand een onmisbare schakel in de ketting die mensen met elkaar verbindt en de samenleving sterker maakt. Ik wens alle vrijwilligers dan ook van harte te bedanken.”

Met de lancering van de speciale “Cuvée Antwerpen” willen Delhaize en de stad Antwerpen hun lokale samenwerking verder versterken maar tegelijkertijd werd er ook een goed doel aan deze lancering gekoppeld. Met een mooie opbrengst als gevolg. De editie van dit jaar is dus meer dan geslaagd.

Ik ben trots dat ik ook deze keer een mooie opbrengst bekend mag maken van een succesvolle tweede editie van Cuvée Antwerpen. Het doet me plezier dat al onze medewerkers van zowel de supermarkten als AD Delhaizes en Proxy Delhaizes hun hart en ziel in deze verkoop hebben gestoken. Het bewijst nogmaals dat we onze maatschappelijke rol in Antwerpen 100 % willen opnemen. En met succes. Ik hoop dan ook dat we met de derde editie opnieuw een mooi resultaat kunnen neerzetten”, zegt Denis Knoops, CEO van Delhaize.

Een nieuw goed doel: Filet Divers

Delhaize en de stad Antwerpen hoefden niet lang na te denken na het zien van de verkoopcijfers van de Cuvée Antwerpen en verlengden zonder twijfels het aanbieden van Cuvée Antwerpen.

En als goed doel werd dit jaar Filet Divers gekozen. Filet Divers is een bruisend kansencentrum en een sociale kruidenier. Filet Divers wil een netwerk vormen van mensen die, ondanks of dankzij hun verschillend zijn (verschillende huiskleur, nationaliteit, capaciteiten) het beste aan elkaar willen geven, elkaar willen versterken en ondersteunen. Meer info op www.filetdivers.be

De “Cuvée Antwerpen”

De Cuvée Antwerpen editie 2016, zowel een witte als een rode wijn, zal verkocht worden vanaf vandaag. De rode wijn, Las Puertas Reserva Cabernet Sauvignon 2015, zal worden verkocht voor € 5,49 per fles en de witte, een Las Puertas Reserva Chardonnay 2014 voor € 5,49 per fles. Daarvan gaat 1 euro per fles naar Filet Divers. Er wordt gestart met een oplage van 22.000 flessen (11.000 wit en 11.000 rood) maar dit aantal kan indien nodig nog uitgebreid worden. Ook dit jaar werd het etiket van de wijn ontworpen door het Antwerpse grafische bureau Wearegolden.

 

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst