• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Delhaize verkoopt dierenspeciaalzaak Tom&Co

27/06/2016

Brussel – Delhaize kondigt vandaag de verkoop aan van haar winkelformule Tom&Co, de dierenspeciaalzaak voor voeding en verzorging van huisdieren. Een investeringsgroep onder leiding van Lionel Desclée, huidig directielid van Delhaize België, zal Tom&Co overnemen. Hij zal Delhaize verlaten. De merknaam Tom&Co zal blijven bestaan. Voor de werknemers en het bestaande netwerk van Tom&Co winkels in België, Luxemburg en Frankrijk verandert er niets.

Vanmorgen heeft Delhaize intern de beslissing gecommuniceerd dat de dierenspeciaalzaak wordt verkocht. Delhaize heeft de ambitie om opnieuw de favoriete supermarkt te worden van de Belgen en wil zich meer dan ooit toespitsen op het verkopen van gezonde en kwaliteitsvolle voeding. Het beheren en verder uitbouwen van een dierenspeciaalzaak wordt bijgevolg niet langer als een prioriteit beschouwd. Desalniettemin blijft Tom&Co een ambitieus en financieel gezond bedrijf met veel potentieel.

De overnemer van Tom&Co is PetSerCo, een investeringsgroep waarvan Lionel Desclée de voornaamste aandeelhouder is. Hij is huidig Senior Vice president bij Delhaize België en verantwoordelijk voor de zelfstandige winkels en de vastgoedactiviteiten. Lionel is de eindverantwoordelijke van Tom&Co in de directie van Delhaize en maakte in het verleden zelf deel uit van het operationele management van Tom&Co. Met deze overname verwerft PetSerCo 100 % van de aandelen van Tom&Co. Door deze operatie zal Lionel Desclée Delhaize verlaten. De overname gaat in vanaf het derde trimester van dit jaar.

Tom&Co werd opgericht in 1991 en maakt sindsdien deel uit van het winkelnetwerk van Delhaize België en Luxemburg. De keten telt vandaag 144 winkels in België, Luxemburg en Frankrijk waarvan 136 gefranchiseerde winkels en 8 eigen winkels. Tom&Co is gespecialiseerd in huisdieren, verzorging en voeding. Aniserco nv* stelt op dit moment 58 personen te werk : 38 personen op het hoofdkantoor van Tom&Co in Zellik en de 5 eigen winkels in België, 20 personen in de winkels in Frankrijk onder de vennootschap Serdelco sa**. Er zullen geen gevolgen zijn voor het winkelnetwerk en de medewerkers van Tom&Co. Alle bestaande arbeidscontracten zullen gerespecteerd worden.

Bij het vertrek van Lionel Desclée zullen zijn verantwoordelijkheden binnen het directiecomité van Delhaize België verdeeld worden over twee personen : Françoise Burlet en Kris Van Strydonck die hiermee ook toetreedt tot het directiecomité van Delhaize België als Senior Vice President.


*Aniserco is de juridische entiteit die de activiteiten van Tom&Co in België omvat
**Serdelco is de juridische entiteit die de activiteiten van Tom&Co in Frankrijk omvat

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje