• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Verkoop Cuvée Izegem van Delhaize levert 3.000 euro op voor open cirkel

20/02/2017

Izegem – Zaterdag heeft Delhaize een cheque van 3.000 euro overhandigd aan Open Cirkel. Open Cirkel is een feitelijke vereniging, in 2005 opgericht door ouders uit Izegem, met een kind met een autisme-spectrumstoornis. In januari 2016 startte de verkoop van de allereerste Cuvée Izegem waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er dus maar liefst 3.000 flessen verkocht.

In januari 2016 lanceerden Delhaize en de gemeente Izegem samen voor de eerste keer een “Cuvée Izegem”. Per verkochte fles zou er €1 gaan naar de werking van Open Cirkel. Maar liefst 3.000 flessen werden verkocht wat de totale opbrengst voor de Open Cirkel op 3.000 euro brengt. Zaterdag overhandigde Delhaize officieel de cheque van 3.000 euro aan de Open Cirkel.

Met de lancering van de speciale “Cuvée Izegem” willen Delhaize en de stad Izegem hun lokale samenwerking verder versterken maar tegelijkertijd werd er ook een goed doel aan deze lancering gekoppeld. En dat is meer dan gelukt.

Het goede doel: Open Cirkel

Open Cirkel is een vereniging die opgericht is in 2015 door ouders uit Izegem met een kind met een autismespectrumstoornis. Enkele ouders zetten hun schouders onder het initiatief en organiseren nu activiteiten voor kinderen met autisme en een (rand)normale begaafdheid uit Izegem. “Met de opbrengst van Cuvée Izegem zorgen wij ondermeer voor een aangepaste vakantiejob voor jongeren met autisme,” vertelt Ann Vlieghe, namens het bestuur van Open Cirkel. “Het project bestaat sinds drie jaar en gebeurt in samenwerking met de Groendienst van de stad Izegem. Het is immers van belang dat jongeren met autisme een volwaardige vakantiejob kunnen uitoefenen, waardoor ze een positieve werkervaring en verantwoordelijkheidszin opdoen. Zo kunnen ze groeien in hun sociale vaardigheden en krijgen ze het gevoel om er bij te horen.

Het bedrag dat Cuvée Izegem opleverde zal ook ingezet worden voor tal van evenementen: jaarlijks organiseert Open Cirkel een ledenweekend, een zomerfeest in september en een lentereceptie in het voorjaar. De vereniging heeft ook behoefte aan nieuwe werkmaterialen noodzakelijk voor de maandelijkse activiteiten met de leden.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje