• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Delhaize zet haar revolutie verder met de 'Beter voor iedereen'-eieren

16/02/2016

Een concept uniek in België

18 maanden na de lancering van het 'Beter voor iedereen'-varkensvlees, breidt Delhaize voor iedereen de toegang tot gezondere producten uit met haar 'Beter voor iedereen'-eieren.

Drie keer zoveel omega 3 dankzij de consumptie van 'Beter voor iedereen'-varkensvlees en -eieren, hetzij een toename op onze borden van bijna 125 ton omega 3!

Een investering van € 350.000 door Delhaize


Brussel – In oktober 2014 veroorzaakte Delhaize een omwenteling in de wereld van het varkensvlees door haar varkensvleesproducenten het 'Beter voor iedereen'-lastenboek te laten toepassen, in samenwerking met Healthy Farming Association (HFA) Belux. Een uniek initiatief in België, dat toestaat om de klanten van Delhaize varkensvlees aan te bieden met een verbeterd voedingsprofiel, dat zonder meerprijs, én met een betere verloning voor de varkenskwekers. Vandaag zet Delhaize deze aanpak verder door het 'Beter voor iedereen'-netwerk uit te breiden naar eieren. Voortaan zijn alle Belgische eieren uit vrije uitloop van het merk Delhaize(1) afkomstig van kippen die plantaardige voeding hebben gekregen die rijk is aan omega 3, zoals lijnzaad. Lekkere en gezonde eieren(2) garanderen toegang tot een evenwichtigere voeding voor iedereen, via eenvoudige en betaalbare producten.
Het eten van varkensvlees en eieren met het 'Beter voor iedereen'-label, momenteel enkel beschikbaar bij Delhaize, draagt bij tot het bereiken van de omega 3-drempelwaarde aanbevolen door voedingsdeskundigen. Een "Beter voor iedereen"-ei bevat bijvoorbeeld minstens drie keer zoveel omega 3 als een standaardei.

De 'Beter voor iedereen'-eieren: een innovatie die toegankelijk is voor iedereen

"Als de kippen goed eten, eet jij ook beter". Zoals voor het varkensvlees heeft Delhaize, vertrekkende vanuit dit eenvoudig principe, beslist om haar eierbevoorradingsketen te laten evolueren. Vanaf vandaag biedt Delhaize daarom in al haar supermarkten 'Beter voor iedereen'-eieren aan, die lekker, gezond² en 100% Belgisch zijn2. De kippen van deze innoverende eierketen van Delhaize werden gevoed met plantaardige voeding die rijk is aan omega 3, zoals lijnzaad. Zo verkrijgen we een volledig natuurlijk product dat goed is voor zowel de kippen, de consumenten, de kwekers als onze planeet.

De filosofie achter dit project is voor Delhaize om bij te dragen tot een evenwichtigere voeding en een gezondere levensstijl voor haar klanten via haar aanbod van voedzame, duurzame en betaalbare producten. Eieren en varkensvlees zijn ingrediënten die typisch zijn voor een eenvoudige, alledaagse en toegankelijke voeding. Door hun voedingsprofiel te verbeteren, vergroten we het positieve effect ervan op de gezondheid van de consumenten.

Hoewel de verandering in de voeding van de kippen een prijs heeft, worden die kosten helemaal gedragen door Delhaize en aan de kweker betaald, zodat de verkoopsprijs niet hoeft te stijgen. Om haar kippenkwekers aan te moedigen in deze nieuwe aanpak en hen te bedanken voor hun engagement, biedt Delhaize hen eveneens een financiële stimulans. In totaal betekent dit een investering van Delhaize van meer dan € 350.000.

Met dit initiatief toont Delhaize aan dat een grote winkelketen een innoverende rol kan spelen in het steunen van een landbouw die niet alleen duurzaam is voor de kwekers, maar ook gunstig is voor iedereen van dier tot consument. Een landbouw waarbij de biodiversiteit zo goed mogelijk behouden wordt.

Omega 3-vetzuren, essentieel voor onze gezondheid, zijn goed(2) voor de hersenen en het gezichtsvermogen

Gezondheid is een van de voornaamste bezorgdheden van de Belgen, en bij Delhaize een van de prioriteiten van haar productontwikkelingsstrategie. Tim Lammens, Vice President Quality, Food Safety and Sustainability bij Delhaize, vertelt over de voordelen van de 'Beter voor iedereen'-producten: "Omega 3-vetzuren zijn essentiële vetzuren, maar ons lichaam kan ze zelf niet aanmaken. We moeten ze dus uit onze voeding halen. Daarom geven we bijvoorbeeld de voorkeur aan eieren of vlees van dieren die gevoed zijn met gras of lijnzaad, aan koken met koolzaadolie, en aan vette vissoorten en brood met lijnzaadmeel. De voordelen van het nieuwe kippenvoeder voor de 'Beter voor iedereen'-eieren zijn bij de kippen even sterk voelbaar als bij de consument. Want een kip gevoed met voeder rijk aan omega 3, legt ook eieren die rijk zijn aan docosahexaeenzuur of DHA, een vetzuur dat bijdraagt tot de normale werking van de hersenen en het gezichtsvermogen(3). Zo kunnen wij, zonder onze voedingsgewoonten te veranderen, zonder in te boeten aan smaak en traditie , dagelijks meer omega 3 consumeren met de producten van 'Beter voor iedereen'".
 

Om dit project tot een goed einde te brengen, deed Delhaize opnieuw beroep op de diensten van Healthy Farming Association (HFA) Belux, de Belgische tak van de Franse vereniging Bleu-Blanc-Coeur. Deze vereniging van wetenschappers en professionals uit de landbouwsector opgericht in 2000 in Frankrijk, garandeert dat het varkensvlees en de eieren met het 'Beter voor iedereen'-label verbeterde voedingseigenschappen hebben door middel van begeleiding, controle van de hele keten, en een strikt lastenboek (een middelen- en resultaatsverbintenis).

Volgens de analyses van FHA Belux en Delhaize bevatten de 'Beter voor iedereen'-producten drie keer meer omega 3 dan conventionele producten. Dankzij de verbetering van het voedingsprofiel van het varkensvlees en de eieren brengt Delhaize jaarlijks bijna 125 ton extra omega 3 aan in het voedingspatroon van de Belgen. Een aanzienlijke bijdrage tot een evenwichtige voeding, zonder ook maar één euro meer te moeten uitgeven!

Een groener initiatief dat ook goed is voor de planeet

Het "Beter voor iedereen"-initiatief heeft verschillende voordelen die het milieu eveneens ten goede komen. Doordat Delhaize haar varkens en kippen met meer plantaardige omega 3-vetzuren voedt volgens het lastenboek van HFA BELUX, draagt Delhaize bij tot meer diversifiëring in de teeltmethoden voor dierenvoer, bijvoorbeeld de teelt van lijnzaad, luzerne, lupine, enz. Een betere biodiversiteit is erg goed voor de bodem en de natuur in het algemeen. Bovendien wordt elk varkenskarkas op de Belgische markt, en door Delhaize, ten volle benut, want de winkelketen zorgde voor de herwaardering van stukken die we als "minder edel" maar heerlijk beschouwen, zoals het hamgebraad, dat vandaag erg in trek is bij de consument. Deze stukken waren voorheen bestemd voor de export. Naast het ondersteunen van de lokale economie, draagt het 'Beter voor iedereen'-varken bij tot het verlagen van de CO2-uitstoot veroorzaakt door het transport.

Meer informatie over de voordelen van het 'Beter voor iedereen'-initiatief is beschikbaar op de website http://www.betervooriedereen.be en op die van Bleu-Blanc-Coeur http://www.bleu-blanc-coeur.org/


(1) Met uitzondering van de bio-eieren van Delhaize
(2) Het heilzame effect wordt bekomen door de dagelijkse consumptie van 250 mg DHA (docosahexaeenzuur) in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze. Het DHA gehalte van de eieren van het 'Beter voor iedereen'-label dragen bij tot de normale werking van de hersenen en het gezichtsvermogen
(3) Dit heilzame effect wordt bekomen door de dagelijkse consumptie van 250 mg DHA (docosahexaeenzuur) in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje