• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Belgische wijn op tafel om 21 juli te vieren

21/07/2016

Delhaize start verkoop van twee nieuwe Belgische wijnen: Ry d’Argent blanc en rosé

In de loop der jaren heeft Delhaize vele partnerschappen opgezet met Belgische bedrijven. Delhaize investeert jaarlijks meer dan 3 miljard euro in de lokale economie en koopt 70% van haar producten aan in België. De sterke band tussen Delhaize en haar Belgische leveranciers hebben hen de kans gegeven om hun activiteiten aanzienlijk te ontwikkelen en soms zelfs bekendheid te verwerven in het buitenland. Twee jaar geleden heeft Delhaize haar klanten een Belgische schuimwijn van het Namense wijndomein Ry d’Argent laten ontdekken: la Rosée d’Audrey. Om de Nationale Feestdag te vieren, voegt Delhaize aan dit gamma een witte wijn en een roséwijn toe.

Le Domaine du Ry d’Argent

Le Domaine du Ry d’Argent kan je terugvinden op het Namense platteland in de streek Entre-Sambre-et-Meuse, meer bepaald in Bovesse, en bestrijkt een oppervlakte van een tiental hectares. De Familie Baele legde tussen 2005 en 2007 de wijngaard aan waar wijnteler Jean-François Baele werkt met druivensoorten die bestand zijn tegen een ruwer klimaat, nood hebben aan minder zon en bovendien op een natuurlijkere wijze kunnen worden behandeld. Enkele pareltjes die op dit domein worden geteeld zijn de wijnen Ry d’Argent rosé en blanc.

De twee wijnen dragen het label l’Appellation d’Origine Protégée Côtes de Sambre et Meuse en worden speciaal voor de Nationale Feestdag aan het gamma toegevoegd. De witte wijn, waarvoor de druivensoort ‘solaris’ werd gebruikt, past perfect bij vis en schaaldieren. De rosé, op basis van de druivensoort ‘regent’, is ideaal als aperitief door zijn fruitige aroma’s en zijn frisheid. Prijs: €8,79 – 20% = €7,03 (promotie tot 27 juli)

Sinds eind 2014 kan je ook de sprankelende Rosée d’Audrey bij Delhaize kopen. Deze schuimwijn op basis van de druivensoort ‘dornfelder’ bevat aangename toetsen van rode vruchten en citrusvruchten. Prijs: €14,99 – 20% = €11,99 (promotie tot 27 juli)

Belgische wijnen op lokaal niveau

In 2012 ontwikkelde Delhaize een ambitieus plan om klanten en kleine lokale producenten samen te brengen. Dankzij haar gamma 'Producten van bij ons' heeft Delhaize momenteel meer dan 1 200 lokale producten in haar rayons, waaronder ook Belgische wijnen. Deze producten worden rechtstreeks geleverd door meer dan 200 kleine producenten. In 2015 heeft de winkelketen haar assortiment nog uitgebreid met 500 producten. Naast 1000 streekproducten die op nationaal niveau beschikbaar zijn, worden de 'producten van bij ons' enkel verdeeld in de supermarkten van hun stad of streek van herkomst. Ze worden gemaakt volgens de traditionele productiemethodes en steunen zo o.a. ook de plaatselijke werkgelegenheid en de waarde duurzaamheid. In het assortiment van de Vlaams-Brabantse Delhaizewinkels kan je wijnen terugvinden van twee andere Belgische wijngaarden. Concreet gaat het over het domein van Kluisberg, dat sinds de jaren ’80 wijn teelt in het Hageland, tussen Leuven en Hasselt, en Chardonnay Meerdael die mousserende wijnen produceert in Oud-Heverlee, nabij Leuven.

21 juli bij Delhaize

Met haar Belgische specialiteiten maakt Delhaize als Belgische onderneming van deze speciale dag een extra spetterend feest. Je kan de promoties op de Belgische producten raadplegen via deze link.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst