• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Belangrijk bericht: Terugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de producten "melamine borden en kommetjes" van het merk Hebeco niet meer te gebruiken en terug te brengen naar een verkooppunt.  Lees meer >

Delhaize stelt vast dat de Belgen in lockdown meer raclette en fondue eten

Belgen op zoek naar lekkere, gezellige tafelmomenten in hun bubbel
Een volumestijging van meer dan 10% sinds september

Brussel - Raclette- en fonduekazen doen het goed bij Delhaize, met een volumestijging van 10% sinds het nieuwe schooljaar in vergelijking met 2019. De huidige pandemie heeft daar zeker mee te maken waarbij klanten op zoek gaan naar leuke en gezellige tafelmomenten. Raclette en fondue lenen zich daar perfect toe. De supermarktketen biedt in totaal 20 verschillende producten aan met verschillende smaken. Samen met het kaassassortiment kiezen klanten ook gretig voor charcuterie.

Herfst en winter, de seizoenen van de smeltkaas

Elk jaar stijgt de verkoop van de verschillende raclette- en fonduekazen bij Delhaize opnieuw zodra het buiten kouder en vroeger donker begint te worden. Sinds het begin van het nieuwe schooljaar is de verkoop van producten voor raclette of fondue (kaas en charcuterie) toegenomen. Tussen 2019 en 2020 heeft Delhaize een volumestijging van 10% opgemerkt. De verschillende lockdowns zijn verantwoordelijk voor een groot deel van deze stijgingen in 2020. Hoewel raclette en fondue steeds populairder worden, heeft de wereldwijde pandemie de verkoop van deze producten nog een duwtje in de rug gegeven, want de consument wil zichzelf op een eenvoudige en gemakkelijke manier verwennen.

De meest populaire producten bij Delhaize zijn de kazen van het huismerk. Voor raclette breken de natuurkazen van het merk alle verkooprecords. Raclettekazen met daslook zijn ook erg populair. Voor mensen met een lactose-intolerantie of een moeilijke spijsvertering biedt Delhaize lactosevrije kazen van het merk Diléa aan.

Voor fondue biedt Delhaize "fondue swiss"-pakketten aan met emmental AOC en gruyère AOP. Terwijl de kaas die bij raclette gebruikt wordt dezelfde naam heeft, wordt kaasfondue gegeten met verschillende kazen naargelang de regio en het land (Beaufort, Gruyère, Vacherin, Emmental...).

Oorspronkelijk gaat het bij raclette over kaas, aardappelen en gekruide groenten. Ook charcuterie is al jaren een essentieel element van dit wintergerecht. Bij Delhaize vindt de consument in totaal 500 soorten producten in het charcuterie-assortiment. De meest populaire raclette- en fondueproducten voor de consument zijn Bündnerfleisch, speck (Italiaanse ham), bresaola, rosette, coppa, spek en Ardense ham.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

In januari 2020 telt het netwerk van Delhaize Le Lion/De Leeuw maar liefst 800 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop& Go en Fresh Atelier) in België en Luxemburg kan er een unieke winkelervaring en een hoogstaande dienstverlening worden aangeboden. Klanten kunnen ook online winkelen via www.delhaize.be, en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaize biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten aan. Dankzij zijn 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No Gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klanten voldoen. Delhaize, dat in 2019 een omzet behaalde van meer dan 5 miljard euro en een marktaandeel van 24,1%* had in België, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een internationale distributiegroep die actief is in 11 landen met ongeveer 372.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6 700 winkels, waar wekelijks bijna 50 miljoen klanten hun boodschappen doen. *Bron AC Nielsen

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst