• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Jouw boodschappen, altijd en overal
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
 • Mijn snelshopping
 • Mijn lijsten  

Delhaize supermarkt Ekeren volledig vernieuwd volgens gloednieuw supermarktconcept

De inwoners van Ekeren kunnen rekenen op de meest moderne Delhaize supermarkt van Vlaanderen
Investering van 10,5 miljoen euro

Ekeren – Na een een volledige renovatie en heropbouw is de Delhaize supermarkt Ekeren klaar om haar klanten opnieuw te ontvangen. De winkel opent officieel de deuren op 15 oktober vanaf 8.00u. Alle veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de coronacrisis zullen ook in deze winkel toegepast worden. Delhaize Ekeren werd van top tot teen gerenoveerd en na 12 maanden werd het project voltooid. Het resultaat mag er zijn want de winkel is mooier en gezelliger dan ooit. Na een grondige bevraging en analyse van de behoeften van haar klanten ontwikkelde Delhaize dit volledig nieuwe winkelconcept waarin wordt afgestapt van de klassieke inrichting ten voordele van een concept met de focus op convenience, inspiratie en innovatie. Het nieuwe winkelconcept speelt in op de steeds evoluerende verwachtingen van de klant. Met andere woorden, in de nieuwe Delhaizesupermarkt Ekeren staan de klant en beleving meer dan ooit centraal.

Om de dagelijkse boodschappen gemakkelijk, aangenaam en ontspannend te maken, heeft Delhaize alle registers opengetrokken in supermarkt Ekeren. Delhaize investeerde € 10.500.000 en de resultaten mogen er wezen. “Licht, ruimte, inspiratie via een uitgebreid assortiment van kwaliteitsvolle en gezonde producten, service en winkelcomfort zijn de kernwoorden van de nieuwe Delhaize-supermarkt Ekeren” zegt Geert Helsen, directeur van deze winkel.

Belangrijke nieuwigheden van dit concept:

 • Een intuïtiever winkelparcours voor de klant
 • Nieuwe assortimenten en diensten bij tal van productcategorieën
 • Een nieuwe beenhouwerij 3.0 met een bedieningsstand
 • Herbruikbare katoenen zakken voor de afdelingen fruit & groenten en bakkerij
 • Online toegang tot een aanvullend assortiment voor leveringen in de winkel of thuis

Delhaize wil haar klanten verrassen en inspireren en zet daarom in op nieuwe innovatieve diensten en producten. De klant kan hier ondermeer kennismaken met de gloednieuwe aperocorner voor een geslaagde aperifief. Ook de sushistand en de Foodmaker saladbar zullen ervoor zorgen dat de klant zal kunnen genieten van lekkere vernieuwende producten. Vanaf dag één zal Delhaize Direct aanwezig zijn en kunnen de klanten Bol.com pakketjes afhalen aan het onthaal.

Het kloppende hart van de vernieuwde winkel in Ekeren is de versafdeling. Hier vinden we eerst de bakkerijafdeling. Nieuw is dat we zullen werken met etiketten die geprint worden per type brood. Dit met verschillende soorten zakken. En daarenboven maken we gebruik van herbruikbare katoenen broodzakken in de strijd tegen overtollige verpakkingen. Verder vindt de klant in de versdriehoek fruit & groenten, bereide maaltijden, sushi, vis, vlees en het vegetarische gamma. Nieuw hier is ook de beenhouwerij met een bedieningsstand. Tenslotte wordt het beste van charcuterie en kaas aangeboden in een nieuwe presentatie. De manier waarop de producten aan de klanten worden gepresenteerd is radicaal veranderd: heel de versdriehoek bestaat uit lage meubels, waardoor de klant een overzicht krijgt tot aan de ateliers van de slagerij, sushi en vis. Onze klanten zullen in een oogwenk hun verse producten kunnen inslaan en kunnen er ook vragen stellen aan onze servicemedewerkers die hun producten door-en-door kennen.

Delhaize luistert meer dan ooit naar haar klanten om zo nog beter te kunnen inspelen op de actuele behoeften. Ik ben van mening dat we hier met dit vernieuwde winkelconcept perfect in geslaagd zijn. En ik ben ervan overtuigd dat onze klanten net hetzelfde zullen denken.”, zegt Geert Helsen, winkeldirecteur van Delhaize Ekeren.

Een ruimere keuze van producten

Bij Delhaize weten we dat onze klanten bij de keuze van voeding veel belang hechten aan de smaak. Met dit nieuwe winkelconcept vinden klanten sneller de weg naar de categorieën via dewelke Delhaize meer dan ooit de rol van specialist wil vervullen: in de eerste plaats granen, pasta’s en peulvruchten, en natuurlijk onze wijnen en alcoholische dranken, met de ondersteuning van onze experts. Voor het eerst worden de categorieën koffie en chocolade samen gepresenteerd, in de buurt van de wijn.

Delhaize speelt verder in op de toenemende vraag naar bioproducten en stelt haar bio-assortiment extra in de kijker.

Delhaize Ekeren in enkele cijfers:

 • 75 medewerkers
 • 2496 m² verkoop-oppervlakte
 • 179 parkeerplaatsen (half ondergronds)
 • Aparte inrit en parkeerplaats voor 2 auto’s van Delhaize direct
 • 15 000 producten
 • 6 kassa’s en 8 quickscans

Het nieuwe concept werd uitgewerkt met het oog op een zo logisch mogelijke aankoopervaring.

De afdeling fruit & groenten bevindt zich op de beste plaats in dat parcours en de afdeling diepvries aan het einde ervan, uiteraard om de koude keten zo goed mogelijk te bewaren. De verlichting en de aankleding van de winkel werden aangepast en geoptimaliseerd met het oog op een nog aangenamere winkelervaring. De promoties in de winkel zijn competitief, zichtbaarder en makkelijker toegankelijk. Tenslotte zal het winkelen ook aangenamer zijn voor jong en oud.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is en blijft een prioriteit voor Delhaize, ook in Ekeren. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht om zo minder energie te verbruiken. Ook isolatie en warmterecuperatie wordt toegepast. Een primeur in deze winkel is de Revolta-technologie waarbij batterijen van electrische wagens een tweede leven krijgen als back-up energiebron in geval van electriciteitspanne. Voorheen werden hiervoor generatoren op fossiele brandstof gebruikt maar nu zetten we hiervoor een duurzaam alternatief in.

Delhaize-supermarkt Ekeren is gelegen in de Maria Theresialei 4 - 2180 Ekeren

De winkel is open van maandag tot zaterdag van 08u00 tot 20u00 en op vrijdag tot 21u00.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

In januari 2020 telt het netwerk van Delhaize Le Lion/De Leeuw maar liefst 800 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop& Go en Fresh Atelier) in België en Luxemburg kan er een unieke winkelervaring en een hoogstaande dienstverlening worden aangeboden. Klanten kunnen ook online winkelen via www.delhaize.be, en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaize biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten aan. Dankzij zijn 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No Gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klanten voldoen. Delhaize, dat in 2019 een omzet behaalde van meer dan 5 miljard euro en een marktaandeel van 24,1%* had in België, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een internationale distributiegroep die actief is in 11 landen met ongeveer 372.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6 700 winkels, waar wekelijks bijna 50 miljoen klanten hun boodschappen doen. *Bron AC Nielsen

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst