• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

"The one & only" Gressingham eend

Hou je van eend? Dan moet je bij Gressingham zijn. In dit familiebedrijf vloeien kennis, passie en ervaring samen in een kwaliteitsproduct met een ongeëvenaarde smaak. William en Geoffrey Buchanan geven je een rondleiding in hun eendenkwekerij. Een openbaring.

Hoe is het allemaal begonnen?

In de jaren 1970 verhuisden William en Geoffrey met hun ouders van Noord-Ierland naar het noordwesten van Engeland. Hun ouders begonnen er een kippenkwekerij, maar na een tijdje keken ze uit naar meer. Aan de universiteit schreef William zijn eindwerk over de productie en marketing van eend en van het een kwam het ander. Hij besloot om restaurants in de buurt te benaderen met de vraag of ze op zoek waren naar lokaal eendenvlees van topkwaliteit. Er was meteen interesse.

Lokaal eendenvlees van topkwaliteit

In vergelijking met de bestaande eendenrassen heeft Gressingham eend meer smaak, meer borstvlees en minder vet. Eendenborst van Gressingham is zelfs magerder dan kippenborst. Het familiebedrijf verkreeg deze eigenschappen door twee gekende eendenrassen te kruisen: de kleine, smaakvolle Malardeend en de grote, stevige Pekingeend. Hun eendenras is trouwens vernoemd naar het dorp waar het ontstond: Gressingham.

William en Geoffrey hebben de uitzonderlijke smaak van hun eend natuurlijk niet alleen te danken aan die unieke kruising, maar ook aan een natuurlijke productiemethode. In hun boerderijen krijgen de eenden alle ruimte, lucht en licht om zo’n natuurlijk mogelijk leven te leiden. Ze krijgen steeds vers drinkwater en vers stro. Comfortabel en gezond voor dier én mens. Hiervoor rekenen William en Geoffrey op een zestigtal boerderijen uit de buurt die allemaal dezelfde waarden nastreven en waarvoor ze het Red Tractor-label kregen. Dat label garandeert dat de dieren in een veilige, dier- en milieuvriendelijke omgeving opgroeien.

Versheid boven alles

De broers Buchanan slachten, versnijden en verpakken hun eenden met de hand op hun site in Redgrave.Op die manier kunnen ze efficiënt werken en de meest verse producten afleveren aan hun binnen- en buitenlandse partners, zoals Delhaize. Ook blijven ze investeren en innoveren in versheid. Zo ontwikkelden ze in 2014 een verpakking waarmee hun producten nog langer vers blijven.

Welke producten biedt Gressingham?

Gressingham verkoopt zowel pure als bereide eendenproducten en dat is bewust, want eend klaarmaken blijkt niet voor iedereen evident. De meest populaire delen van de eend zijn de filet, borst en billen. Verder bieden ze eend met kant-en-klare sauzen, zoals appelsiensaus of spicy stickysaus, gebaseerd op een oosters recept.

Goed om weten: eendenfilet en magret van eend is niet helemaal hetzelfde. De eenden van Gressingham worden enkel gekweekt voor hun vlees en niet voor de productie van eendenlever. Magret is eendenvlees dat vetgemest wordt voor foie gras. En dat is zeker niet aan Gressingham besteed!

Zo bereid je de perfecte eendenborst!

Meer (basis)recepten?

Bezoek de Engelstalige website van Gressingham eend.

Recepten

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje