• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Het festival van fruit en groenten

Elke maand zet Delhaize fruit en groenten van het seizoen in de kijker. (Her)ontdek in jouw winkel en op onze site deze soms minder gekende producten, altijd vers, altijd gezond!

Mei is de maand van de tomaat. Rood, geel, oranje, groen of zwart. Klein, rond, lang, vlezig, mager of flink uit de kluiten gewassen. Sappig, smaakvol en kleurrijk. Tomaten brengen de zon in je keuken! Bij Delhaize worden de tomaten geplukt op het moment dat ze het rijpst zijn. Dan hebben ze de meest intense smaak en een onberispelijke kwaliteit. Neem je tijd om rond te neuzen op onze fruit- en groenteafdeling. Maak je keuze en bereid jouw favoriete recepten: het verschil zal je wel proeven!

Handige gids

Hoe bewaar je tomaten?

Tomaten houd je best op kamertemperatuur. Zijn ze al goed rijp, dan kan je ze ook in de groentebak van je koelkast bewaren. Je kan ze ook in een bokaal bewaren, invriezen als puree of laten drogen in de oven.

Hoe bereid je tomaten?

Tijdens het seizoen kan je ze uiteraard rauw bereiden. Maar er zijn 1001 heerlijke mogelijkheden: saus, soep, sap, confituur, gesuikerd, gezouten … Als je ze in de koelkast bewaart, haal je ze er best een half uurtje vooraf uit. Tomaten pellen, gaat makkelijk als je er onderaan met een mesje een kruis in snijdt en ze even in kokend water onderdompelt: zo pellen ze vanzelf!

Wat doe je met overschotjes?

In de soep, in een quiche, in de saus of als puree, zolang je ze maar goed op smaak brengt. Tomaten houden van look, uien, alle soorten verse kruiden, paprika, kurkuma of curry. Heb je gevulde tomaten over? Gebruik ze in een lasagne of bij gehakt.

Soorten tomaten

Nog meer inspiratie

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje