• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Het festival van fruit en groenten

Elke maand zet Delhaize fruit en groenten van het seizoen in de kijker. (Her)ontdek in jouw winkel en op onze site deze soms minder gekende producten, altijd vers, altijd gezond!

Van juli tot en met september vind je bij Delhaize dé zomervruchten bij uitstek: meloen en watermeloen. Buitengewoon verfrissend, rijk aan water en beperkt in calorieën. De meloenvariant met oranje vruchtvlees bevat veel caroteen. Deze meloenen hebben ook een hoog mineraalgehalte (vooral kalium). Watermeloenen hebben iets minder vitamines en mineralen, maar zijn dan ook caloriearm.

Meloenen en watermeloenen zijn natuurlijk heerlijk om zo te eten, maar je kan er ook heel wat lekkers mee bereiden, zoals vruchtensalade, sorbet en confituur. Ook bij hartige bereidingen past meloen wonderwel, zoals met rauwe ham of fetakaas.

Heb je zin om eens iets speciaals te doen? Lepel een watermeloen leeg en gebruik hem als bowl voor een verfrissende drank, zoals een cocktail of een smoothie. Tof idee!

Nog een goeie tip: bewaar meloen en watermeloen op kamertemperatuur en zet ze in de koelkast zodra je ze hebt aangesneden of in stukjes gesneden.

Watermeloen: mini of maxi

Watermeloen is trending deze zomer! Lekker in blokjes. In je frisdrank, ijsje of pizza. Watermeloen kan je met alles combineren!

Meer dan 95% van de watermeloen is sap. Dorstlessend, dus! Verder bevat deze vrucht veel lycopeen, een krachtige antioxydant waaraan deze meloen zijn rode kleur dankt.

De watermeloenen van Delhaize bevatten geen pitten. Klaar om van te smullen, dus, en 100% veilig voor kids. Bij Delhaize vind je trouwens ook een miniversie. Leuk om in stukjes te snijden en te serveren als origineel aperitiefhapje, tussendoortje of gezond dessert.

Reserveer online >

Zo snijd je een watermeloen in staafjes

Recepten

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje