• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

De fruit- en groentefestivals

Elke maand zet Delhaize een gamma seizoensfruit of -groenten in de kijker. Kom deze, soms minder bekende, gezonde seizoensproducten (her)ontdekken in onze winkels of op onze website!

Maart is de maand van de aardappelen. "Maandag: aardappelen. Dinsdag, aardappelen. Woensdag, ook aardappelen." Vervang "aardappelen" door bordeaux, double fun, zoete aardappelen, frieten ... en je zal de fijnproevers snel aan je kant hebben! Bovendien zijn deze aardappelen zeer kleurrijk. In de schil of in puree, vastkokend of bloemig, zoet of met een nootachtige smaak: om je aardappelen goed uit te kiezen in de winkel en om ze goed klaar te maken: volg de gids!

Gekleurde aardappelen: exclusiviteiten bij Delhaize

Deze maand stelt Delhaize je een assortiment gekleurde aardappelen voor die zowel je ogen als je smaakpapillen strelen! Aarzel dus niet en laat je verbeelding de vrije loop om kleurrijke gerechten te creëren die jong en oud zullen plezieren.

Aardappelen voor alle gebruik

Gratin, puree, gnocchi, rösti, pommes duchesse, gebakken, in de schil, in de oven, gestoomd … Is er iets veelzijdigers in de keuken dan een aardappel? Bij Delhaize kan je genieten van een ruim assortiment aardappelen in functie van je behoeften.

Praktische gids

Wist je dat aardappelen van nature veel vitamine C, vezels en kalium bevatten? Kook ze 20 à 25 minuten in de schil om deze vitaminen te behouden.

Hoe je aardappelen klaarmaken?

Het geheim van een goede bereiding is de gelijkmatige gaartijd. Of het nu aardappelschijfjes zijn voor je gratin, kroketten of stukken die je gaat pletten voor puree, let erop dat de stukken even groot zijn opdat ze gelijkmatig koken.

Hoe te bewaren?

Aardappelen bewaren lang op een donkere, droge en frisse plaats zoals een kelder. Warmte doet ze ontkiemen. Hou ze op afstand van fruit, want dat scheidt een substantie af dat het verleppen versnelt. Kook ze zodra je ze in sneetjes gesneden hebt want rauw of geschild bewaren ze niet goed.

Wat met de restjes?

Voeg restjes toe aan je soep om ze dikker te maken, fruit ze in de pan (in kruidenboter voor nog meer smaak), voeg ze toe aan een omelet met ajuin voor een heerlijke frittata of gratineer ze met room, geraspte kaas en muskaatnoot. Wist je dat je overgebleven aardappelen zelfs kan (her)planten?

Mag je een aardappel die gekiemd heeft opeten?

Ja, je mag een gekiemde aardappel opeten, zolang hij niet aan de zon blootgesteld was, je de kiemen weghaalt en hem in water kookt.

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst