• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Jouw boodschappen, altijd en overal
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
 • Mijn snelshopping
 • Mijn lijsten  

Superieure Schotse zalm

De Schotse zalm is niet voor niets “het neusje van de zalm”. Hij heeft een intense smaak en een stevige textuur, waardoor hij alle bereidingen aankan. Zeker als je weet dat de vis ultravers van Schotland in België aankomt, want hij wordt op geen enkel moment ingevroren.

Su Cox deelt haar passie voor zalm met je

Su Cox is een van de 500 medewerkers van “The Scottish Salmon Company”. “The Company” werkt samen met planners, bio-ingenieurs … en meer dan 50 zalmboeren verspreid over de hele westkust en de eilanden. “Het is tegelijkertijd een arme en een rijke regio”, vertelt Su. “Arm, omdat er niet veel werkgelegenheid is in de afgelegen gebieden. Rijk, omdat er zoveel natuurschoon is. Het is dus erg belangrijk dat we investeren in de mensen én de natuur, zodat we met z’n allen zo lang mogelijk van onze mooie omgeving kunnen genieten.”

Waarom werkt “The Scottisch Salmon Company” samen met Delhaize?

Su Cox: “Versheid en kwaliteit zijn topprioriteit bij ons, en daarin vinden wij elkaar: al meer dan 10 jaar leveren we verse zalmhaasjes, zalmfilets en zalmstaarten aan Delhaize. Met of zonder vel? Aan jou de keuze! We verwijderen wel altijd de bittere bruine spier met een speciale snijtechniek, zodat de pure zalmsmaak nog beter tot zijn recht komt. We snijden ook zalmtartaar, zalmcarpaccio en leveren een hele zalm als daar vraag naar is. Mijn favoriete stuk van de zalm? Een dikke, stevige zalmrug zonder graten. Ideaal om rosé te grillen, want door zijn stevigheid valt hij ook na het bakken niet uit elkaar.”

Wat maakt de Schotse zalm anders dan alle andere?

Su Cox: “Je herkent de Schotse zalm aan de fijne witte lijntjes in het dieproze vlees. Die lijntjes zijn er doordat onze zalm veel tegen de stroom in zwemt. Hij doet dat in de Schotse “lochs”, waar de Atlantische Oceaan en de Schotse meren elkaar tegenkomen. Daarnaast heeft onze zalm een nootachtige nasmaak die het meest opvalt in rauwe zalmbereidingen, zoals Franse tartaar, Italiaanse carpaccio en Japanse sashimi. Meteen het bewijs dat onze zalm in de hele wereld fel wordt gesmaakt!”

“Wist je trouwens dat we onze Schotse zalm meteen verwerken nog vóór hij getransporteerd wordt? Daardoor heeft de vis geen stress en hoeft hij niet af te zien. Hij behoudt ook z’n stevige structuur! Zo krijg jij de allerlekkerste zalm op je bord.”

Hoe lang duurt het om een zalm te kweken?

Su Cox: “We zijn betrokken bij alle stadia van de natuurlijke levenscyclus van de zalm. We brengen de eitjes gedurende 10 à 12 maanden groot in zoetwater. Ze ontwikkelen zich eerst van eitje tot “fry” en 3 à 4 maanden later van “fry” tot “parr”: een klein visje met zwarte camouflagevlekjes. Daarna laten we de zalm gedurende 14 à 18 maanden opgroeien in zeewater, waar hij geen antibiotica binnenkrijgt. Zodra hij ongeveer 4kg weegt, wordt de zalm uit het water gehaald, meteen verwerkt en daarna getransporteerd. Het duurt dus ongeveer 3 jaar vooraleer de Schotse zalm van de “lochs” op je bord belandt! Je geniet er dus best met kleine hapjes van.” (lacht).

Elke dag visdag

De Schotse zalm is rijk aan omega 3, rijk aan vitamine B12 e, bron van vitamine B6. Goed voor klein én groot. Daarom trekt “The Scottish Salmon Company” langs scholen in de regio om evenwichtige voeding - waar vis een belangrijk onderdeel van is - te promoten bij kinderen. Ze zetten ook in op sport en bijscholing om de werkgelegenheid in de regio een duwtje in de rug te geven.

Kies voor duurzame visvangst

Onze zalm wordt duurzaam gevist en gekweekt. Daarbij houden we rekening met duurzaam visvoer, dierenwelzijn, gebruik van minder of geen antibiotica en de impact op het milieu.

De zalm van Delhaize:

 • Is Schots en groeit in de zee 18 maanden tot de stevige vis die hij nu
 • Krijgt in die zeeomgeving geen antibiotica
 • Wordt gevoed met 100% natuurlijke voeding
 • Wordt meteen verwerkt, heeft geen stress tijdens transport en behoudt zo z’n stevige structuur
 • Ligt binnen 48u in jouw Delhaize

We vragen onze leveranciers om zich aan onze duurzaamheidscriteria te houden en we laten ons advisere door oze partner ILVO (Instituut voor landbouw-, visserij- en voedingsonderzoek).

Zo geniet jij van al het lekkers uit de zee, terwijl de impact op het milieu beperkt wordt. En dat is beter voor ons allemaal!

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst