• Onze winkels

Oudendijk, exclusieve Noord-Hollandse kaas

Oudendijk kaas is het resultaat van een eeuwenoude traditie: een authentieke en artisanale rijping op houten planken, bereid met veel geduld, liefde en met de allerbeste melk uit Noord-Holland.

Oudendijk draagt het BOB-label

BOB-label (Beschermde Oorsprongsbenaming, beter gekend onder zijn Franse benaming AOP, Appellation d’Origine Protégée).

De BOB-reglementering vereist dat de melk afkomstig is uit de polders van Noord-Holland. Deze melk is dus anders van samenstelling dan die uit andere delen van Nederland. Door de speciale grondsoort, de zwarte zeeklei en het specifieke klimaat groeien er andere grassoorten. Dat heeft als gevolg dat de melk bijzonder zacht en zoet is. Verder kenmerkt Oudendijk kaas zich door een zorgvuldige bereiding, ambachtelijke methodes en een rijping op minimaal 14°C.

Wist je dat?

Wat onderscheidt Oudendijk van andere Gouda kazen?

De smaak van Noord-Hollandse kaas onderscheidt zich van andere Gouda kazen doordat hij op jonge leeftijd voller en romiger is en op oudere leeftijd zoeter, fruitiger en intenser.

Oudendijk kaas bij Delhaize

Ontdek het heerlijke assortiment Oudendijk kaas in je Delhaize supermarkt.

Oudendijk BOB jong

  • Rijping van 5 weken op houten planken.
  • Smeuïg zachte kaas met een fleurige smaak.
  • Smaakt lekker op brood of uit het vuistje.
  • Verkrijgbaar in blok, en in sneetjes.

Oudendijk BOB belegen

  • Rijping van 5 maanden.
  • Goudgeel van kleur, romig van textuur en een smaak vol karakter.
  • Verkrijgbaar in sneetjes.

Oudendijk BOB oud

  • Rijping van 1 jaar.
  • Brokkelig van structuur met een oranje kleur en uitgesproken smaak.
  • Verkrijgbaar in sneetjes en in kleine blokjes.

Oudendijk light, met mosterd of komijn

Oudendijk produceert ook kazen met Noord-Hollandse melk zonder BOB-label. Dat zijn kazen met kruiden zoals mosterd en komijn of met verminderd vetgehalte. Die worden op dezelfde manier als BOB-kazen bereid en zijn even smaakvol.

Oudendijk met mosterd of komijn

  • Smeuïg zacht en jong (5 weken gerijpt), verrijkt met pittige mosterd- of komijnzaadjes.
  • Smaakt heerlijk in een fris slaatje.
  • Verkrijgbaar in blok en in sneetjes.

Oudendijk light jong

  • Jonge kaas van 5 weken rijping.
  • Kaas met minder vet en toch een volle smaak.
  • Verkrijgbaar in blok en in sneetjes.

Oudendijk light belegen

  • Rijping van 4 maanden.
  • Lekkere, typische karaktervolle smaak.
  • Verkrijgbaar in blok en in sneetjes.

Recepten

Spiesjes van Oudendijk

Wat heb je nodig?

  • Oudendijk jong
  • blauwe druiven
  • avocado of vijgen

Hoe ga je te werk?

  • Snij een blok Oudendijk in blokjes.
  • Halveer en ontpit blauwe druiven.
  • Prik telkens een blokje kaas tussen 2 halve druiven op een spiesje.
Je kan de druiven ook vervangen door blokjes rijpe avocado of vijg. Ideaal bij het aperitief!

Samosa's met Oudendijk

Wat heb je nodig?

  • brickvellen (bladerdeeg)
  • Oudendijk jong
  • blokjes ham
  • tomaat
  • room
  • peper en zout

Hoe ga je te werk?

  • Snij een brickvel in 2.
  • Schep er vervolgens de blokjes Oudendijk kaas, tomaat, ham en een halve koffielepel room op.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vouw het deeg dicht en zorg dat er een driehoekige vorm ontstaat.
  • Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.
  • Bak gedurende 10 minuten in de oven op 200 graden.

Tortillachips met Oudendijk en rode paprika

Wat heb je nodig?

  • tortillachips
  • Oudendijk jong
  • rode paprika

Hoe ga je te werk?

  • Beleg de tortillachips met blokjes Oudendijk kaas en rode paprika.
  • Leg de tortillachips in een ovenschotel.
  • Grill ze 4 minuten op 200 graden.

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst