• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Noten: lekker en voedzaam

Noten zijn lekker bij het aperitief, als tussendoortje en geven extra smaak aan heel wat gerechten. Bovendien zijn ze rijk aan eiwitten, vezels, mineralen en vitaminen. Ontdek het ruime assortiment noten in je Delhaize supermarkt!

Soorten noten bij Delhaize

Ons assortiment in een notendop.

Walnoten

Als de walnoot of okkernoot rijp is, barst haar groene schil en valt ze uit de boom. Walnoten zijn een uitstekende bron van omega 3-vetzuren, mineralen en vitaminen. Ze zijn lekker om op te knabbelen, maar passen ook uitstekend bij slaatjes, kaas, gebak, gevogelte en vlees.

Amazonianoten

De Amazonianoot (ook wel paranoot of Braziliaanse noot genoemd) groeit aan een boom van 40 tot 60 meter hoog die vooral in het Braziliaanse Amazonegebied staat. Een bolster weegt 2 tot 3 kg en kan 10 tot 25 zaden bevatten. Die zaden kennen we als Amazonianoten. Deze noten zijn rijk aan magnesium, kalium, seleen en vitamine E. Ze zijn lekker uit het vuistje, bij het aperitief of in salades.

Pecannoten

Pecannoten komen uit Zuid-Amerika. Deze langwerpige en roodbruine noten hebben een zoete smaak. Ze zijn rijk aan vitaminen, kalium, koper, zink en magnesium. Pecannoten passen perfect in gebak, salades, vlees- en gevogeltegerechten. Ze zijn ook lekker als aperitiefhapje of snack.

Pistachenoten

De pistachenoot vindt haar oorsprong in Azië, maar wordt tegenwoordig overal gekweekt. De pistache is een steenvrucht van een loofboom en behoort tot dezelfde familie als de walnoot. Pistachenoten vormen een uitstekende bron van vitamine B, calcium, magnesium en ijzer. Ze geven een originele toets aan zowel hartige als zoete bereidingen.

Pindanoten

De pinda komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het is een peulvrucht die aan een struikachtige plant onder de grond groeit. Pindakaas en arachideolie worden van pinda's gemaakt. Ze leveren heel wat vitamine B en kunnen als snack of aperitiefhapje gegeten worden. Pindanoten doen het ook prima in salades en allerlei vleesgerechten.

Tips om noten te bewaren

Hoe bewaar je noten het best? Volg onze tips.

Luchtdicht, droog en koel

Noten bewaar je goed afgesloten en droog, liefst bij een temperatuur die tussen 10 en 15 graden schommelt. Amazonianoten zijn slechts een paar weken houdbaar. Andere soorten blijven drie tot vier maanden goed.

In de diepvries

Door hun hoge vetgehalte hebben noten de neiging om snel uit te drogen. Gelukkig kan je ze tot een jaar in de diepvries bewaren. Verpak ze in vershoudfolie. Laat ze een uur ontdooien voor je ze opeet.

Hou noten uit de buurt van ajuin of look

Noten nemen snel de smaak van hun omgeving over. Bewaar ze dus niet in de buurt van sterk ruikende etenswaren zoals knoflook of ajuin.

Noten opnieuw kraakvers maken

Heb je noten in de diepvries bewaard en wil je ze opnieuw kraakvers hebben? Verwarm de oven voor op 175 graden. Rooster je gepelde noten gedurende 10 minuten. Of rooster ze kort in een droge koekenpan.

Lekkere recepten met noten!

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje