• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Vlees: 100% vers, 100% smaak

Onze beenhouwers zijn meesters in hun vak. Elke dag krijgen ze grote stukken vers vlees binnen. Elk stuk wordt zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd, zodat we jou een maximale versheid kunnen garanderen. Jouw Delhaize beenhouwer kent zijn vak en helpt je graag verder met je persoonlijke bestelling.

Lamsvlees: lekker en licht

Lamsvleesgerechten hoeven helemaal niet vet of zwaar te zijn. Veel hangt af van de manier waarop je het vlees klaarmaakt. Ga voor topkwaliteit en serveer het bijvoorbeeld met knapperige jonge groenten. Maak kennis met Alexandre Dupont, lamsvleesleverancier bij Delhaize sinds 1996.

Schapenboer Alexandre Dupont

Een paar kilometer buiten Etalle, een schilderachtig dorp in de Gaume, heeft Alexandre Dupont een biologische boerderij met ruime stallen voor zijn meer dan 500 ooien. Het dorp zelf is klein, maar de ambitie van Alexandre is groot. Boer worden was zijn kinderdroom. De grote hoeve en alle kennis die hij er dagelijks tentoonspreidt, heeft hij in zijn eentje verworven. In het begin reisde Alexandre veel en bezocht hij andere schapenboeren om van hun ervaring te leren. Intussen inspireert hij zelf anderen.

Schapenkwekers: samen sterk

Schapen kweken is een eenzaam beroep omdat de Belgen traditioneel weinig lamsvlees eten. Iedere boer moet zelf uitzoeken waar hij zijn beesten kan laten slachten en hoe hij het vlees in ideale omstandigheden bij zijn klant krijgt. Daarom besloot Alexandre in 1996 samen met nog vijf andere schapenkwekers de handen in elkaar te slaan. Een jaar later werd Ovidis geboren, een coöperatie die intussen al meer dan dertig leden telt en jaarlijks zowat 5.000 lammeren per jaar aan de man brengt. Van een structuur die commerciële problemen oplost, is de coöperatie uitgegroeid tot een soort gemeenschappelijk paspoort voor de aangesloten boeren.

Constante kwaliteit

Dat hier heel wat voorbereidend werk in zit, spreekt voor zich. Er worden keuzes gemaakt met betrekking tot de stamboom van de schapen. Ovidis legt zich toe op Romane, Île de France en Suffolk-rassen. Elk dier heeft een dossier dat bij de geboorte wordt aangemaakt als bewijs dat het niet ergens anders werd gekocht. De boeren respecteren ook strikte richtlijnen voor het kruisen, het grazen en het vetmesten. Zo krijgen de dieren uitsluitend plantaardig voedsel en grazen er maximum 13 ooien op één hectare. Delhaize is al meer dan tien jaar een trouwe partner van de coöperatie en kan daardoor een duurzaam assortiment biovlees van constante kwaliteit aanbieden. Het is altijd Belgisch en rechtstreeks afkomstig van de boer of van de coöperatie. Een vijftal boeren is intussen ook overgestapt op biologische landbouw en levert gecertificeerd biovlees.

Welke stukjes lam vind je bij Delhaize?


Lamsbout

Vooral geschikt om te braden in de oven, met of zonder bot. Met het bot blijft het vlees wat sappiger en voller van smaak. Laat lamsbout niet te gaar worden. Het vlees moet roze en sappig blijven.

Lamsbout van 4 uur >>

Lamsboutsnede

De lamsboutsnede afkomstig van de bil en is zowel geschikt om te braden in de pan als in de oven.

Lamssteak met venkelkruidensalade en aïoli >>

Lamskoteletjes

Dat zijn ribbetjes uit het ruggedeelte. Om te grillen of te bakken, 3- 4 minuten per kant. Reken 3 à 4 koteletjes per persoon.

Lamskoteletten en groentepannetjes met kurkuma >>

Lamskroontje

Dat is een rij koteletjes. Braad ze aan in een pan (3-4 minuten rondom) en gaar ze verder in een matig warme oven (10-15 minuten).

Lamskroon met primeurgroenten >>

Ragoutschenkel

De combinatie van vlees en been maakt dit stuk uiterst geschikt voor lekkere stoofpotjes en soep.

Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepuree >>

Varkensvlees ‘Beter voor iedereen’

Varkensvlees is lekker, niet duur en ideaal voor je dagelijkse gerechten omdat het zo voedzaam is. Bij ons krijgt het hele gamma het label 'Beter voor iedereen’*. Delhaize biedt vlees met een hoge voedingswaarde, van dieren die milieuvriendelijk voedsel krijgen.

* behalve iberico-varken, bio-varken en in openlucht gekweekt varken

Sinds 1991 levert Kris Casier varkensvlees aan Delhaize en schaart zich achter het 'Beter voor iedereen' label sinds 2014. Kris leidt een familiebedrijf in het West-Vlaamse Houthulst.

Varkensvlees, een succes in de keuken

Varkensvlees heeft alleen maar troeven. Het is lekker, je kan het makkelijk bereiden en het kost weinig. Bovendien kan je het in verschillende gerechten gebruiken. Dus het maakt echt deel uit van het dagelijkse leven van heel wat gezinnen. Absoluut een ster aan tafel!

Het label ‘Beter voor iedereen’

Het label vertrekt vanuit een eenvoudige stelling: we hebben allemaal recht op lekker en gezond eten.

Of beter gezegd: we gaan dieren beter voederen zodat onze voeding erop vooruit gaat. Wij werken met producenten die dat ook willen en die de gezondheid van hun dieren belangrijk vinden. Voortaan wordt al het varkensvlees bij Delhaize verkocht onder het label ‘Beter voor iedereen’, afkomstig van dieren die een voeding gekregen hebben, rijk aan Omega 3.

De voeding die ze krijgen heeft een beter evenwicht tussen Omega 3 – een vetzuur dat uit planten komt – en verzadigde vetten.

Hoe worden varkens ''Beter voor iedereen' tegenwoordig gefokt?

Wereldwijd heeft de landbouw de neiging om winst te laten voorgaan op het welzijn van de dieren en dus het welzijn van ons allemaal. Gelukkig wordt een kwalitatieve aanpak steeds vaker belangrijk. Dat is beter voor de dieren én voor het milieu.

Door onze manier van werken keren we terug naar de traditionele voedingsmethodes en gaan we opnieuw lijnzaad, lupine, gras en luzerne verbouwen. Deze planten zijn van nature rijk aan Omega 3. Dit type landbouw bevordert de biodiversiteit meer dan monoculturen. Die zijn echt nefast voor het milieu. Onze landschappen worden er gevarieerder door.

Natuurlijk lukt dat alleen als de landbouwers meewillen. En die zijn gelukkig allemaal erg enthousiast over deze aanpak.

Wist je dat?

Omega 3, wat is dat precies?

Omega 3 zijn essentiële vetzuren waarvan we de voordelen ondertussen erg goed kennen. Ons lichaam maakt ze niet zelf aan, dus moeten we ze uit onze voeding halen. Eigenlijk hebben we ongeveer 2,2 g/dag nodig. Maar vaak consumeren we maar ongeveer de helft daarvan. Om zeker te zijn dat je voldoende Omega 3 opneemt, kies je het best vlees van dieren die gevoederd worden met gras of lijnzaad (ons gamma ‘Beter voor iedereen’) koolzaadolie, brood met lijnzaadmeel of vette vis (zalm, makreel, sardientjes, enz.).

De lekkerste varkensvleesrecepten

Rundvlees van Delhaize Selection

Rundvlees dat gekweekt wordt volgens de regels van de kunst, heeft een unieke smaak. We leggen je uit wat er zo speciaal is aan het rundassortiment van Delhaize en laten je kennismaken met Stijn Zelderloo, onze gepassioneerde leverancier.

Waarvoor staat Delhaize Selection?

Het Delhaize Selection label garandeert dat elke stap van het productieproces aan alle strenge vereisten voldoet. En die gaan veel verder dan de wettelijke normen alleen. Wat de smaak betreft, staat Delhaize Selection voor mals en sappig vlees dat elke dag vers gesneden wordt.

Wat maakt het rundvlees van Delhaize Selection zo speciaal?

Het rundvlees van Delhaize Selection voldoet volledig aan een aantal zeer strenge criteria. Elk stuk is afkomstig van dieren die door ons al in het slachthuis geselecteerd worden. Het is perfect traceerbaar over de hele voedselketen van de boerderij tot op het bord. Bovendien gebeuren er regelmatig laboratoriumcontroles en wordt het welzijn van de dieren streng bewaakt. Je vindt het Delhaize Selection kwaliteitslabel op de verpakking van al het rundvlees in de beenhouwerij-afdeling van je winkel.

Delhaize heeft voor ieder wat wils

We hebben voor ieder wat wils. Of je nu fan bent van gebraad of van filet pur. In de zomer is de flinterdunne carpaccio topfavoriet, terwijl er in de winter niets beter smaakt dan een heerlijke rosbief. We hebben een uitgebreid assortiment en versheid is voor ons erg belangrijk. Het vlees wordt elke dag in onze supermarkten versneden.

Tot jouw dienst

Heb je vragen over de herkomst of de kwaliteit van onze producten? Advies nodig over de keuze van een stuk vlees of over de juiste bereidingstijd? Wens je een specifieke versnijding of een minder gebruikelijke hoeveelheid? Je beenhouwer kent zijn vak en helpt jou graag verder!

De voordelen van Belgisch rundvlees

We geven voorkeur aan het Belgische Blanc-Bleuras. Het is de nationale specialiteit en de trots van onze lokale kwekers. Het is mals vlees van bij ons, het zit boordevol smaak en is bovendien vetarm. Goed voor de gezondheid van iedere fijnproever dus!

Heerlijke rundvleesrecepten

MMM da's lekker:
biefstuk

Ontdek dit recept >>

Mechelse koekoek: een product van onze Belgische kwekers

Wat de ‘Poule de Bresse’ is voor Fransen, is de Mechelse koekoek voor Belgen: een topproduct met een uiterst verfijnde smaak, heerlijk vast vlees en een constant kwaliteitsniveau. Samen met Belki zorgde Delhaize ervoor dat de Mechelse koekoek in ere hersteld werd.

Pluimveehuis Belki

Belki is al bijna 25 jaar een toonaangevende pluimveeslachterij met een uniek productengamma. In 2013 werden ze genomineerd als "Trends Gazellen, snelgroeiende onderneming Oost-Vlaanderen".

Belki heeft als missie om duurzame samenwerkingsvormen te ontwikkelen tussen pluimveehouders, slachterij en hun klanten, en Delhaize dus van de beste producten te voorzien.

Hoe wordt de Mechelse koekoek gekweekt?

De koekoek wordt gekweekt volgens de modernste normen en vereisten. Hierbij is veel ruimte, zorg, tijd en een specifieke voeding nodig. De kippen scharrelen vrij rond en eten veel granen (tarwe, rogge, gierst).

Een kleine vergelijking: een gewone witte kip is klaar voor consumptie na ongeveer 50 dagen, terwijl Belki de koekoek een luxueuze 82 dagen gunt. Dat stressloze leven vertaalt zich ook in de smaak. Doordat het lichtjes dooraderd is, smaakt het vlees aangenaam sappig. Het vet van de koekoek is immers niet geconcentreerd onder het vel, aangezien de donsjas van het dier volstaat om het warm te houden.

Mechelse koekoek op je bord

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst