• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR

Hartverwarmende soep

Als het buiten koud is, maak je het binnen lekker warm met seizoenverse soep. In een vingerknip klaar en supergezond. Met slimme extra’s kun je ze zelfs als volwaardige maaltijd op tafel zetten! Ontdek Cully's groentesoep en het interview van Cully & Sully als bonus!

Interview van Cully & Sully

Als je geen tijd (of zin) hebt om soep te maken, kan je bij Cully Allen en Colum O’Sullivan aankloppen. De heren maken heerlijke soep vanuit hun ‘soepfabriekje’ in Cork, Ierland.

Het soepavontuur van Cully & Sully draait al sinds september 2004 op volle toeren, maar is pas sinds vorig jaar exclusief verkrijgbaar bij Delhaize. Cully is de kok van dienst, Sully de businessman.

Hé, Sully! Hoe kwamen jullie op het idee om soep te maken?

“Mijn moeder baat ‘The Granary Foodstore’ uit, een populair eethuisje in Middleton. Je kunt er lekkere soepen, lunches en taarten bestellen. Na een tijdje klopten supermarkten bij haar aan met de vraag of ze haar lekkers ook op grote schaal kon maken. Aangezien mijn moeder dat niet meteen zag zitten, riep ze mijn hulp in.

Wat is het geheim van een goede soep?

“De ingrediënten én de tijd die je er in steekt. Eerst de ajuin en de groentjes aanstoven, dan de zelfgemaakte bouillon toevoegen en lang laten sudderen. We draaien geen bewaarstoffen, kleurstoffen of andere additieven in onze soep. Integendeel, we maken onze soepen met wat je in de keukenkastjes van je grootmoeder vindt.”

Waar halen jullie je recepten vandaan?

“Cully is de kok van dienst. Hij groeide op in Ballymaloe, een hotel met een schitterend restaurant op het Ierse platteland. Daar kreeg hij de smaak voor koken te pakken. Hij ziet er op toe dat we uitsluitend natuurlijke, seizoenverse ingrediënten gebruiken.

Hoe genieten Ieren van hun soep?

“Als voorafje of tussendoortje met een homp brood. Ik eet ze ook vaak als gezonde laatavondsnack. In Ierland is onze zachte kippenvelouté met ajuin, aardappel, prei, wortelen en stukjes kip het populairst. We werken ‘m af met Ierse room. Misschien is hij daarom zo in trek?”

Sommige kinderen eten niet graag soep. Hoe zou jij ze overtuigen om er toch voor te gaan?

“Oh, de Ierse kinderen zijn dol op onze rozerode tomatensoep. Het recept is ‘geleend’ van Cully’s mama. Als kind was het zijn lievelingssoep. Ik denk dat de Belgische kinderen de wortelsoep met koriander en honing ook erg lekker zullen vinden. De soep is een beetje zoet en goed voor je ogen, want hij zit boooooordevol caroteen. Smullen, smullen, smullen!”

Cully and Sully soepertips. Drie soepertips voor soeperkids!

Cully & Sully doen er alles aan om kinderen warm te maken voor soep. Wedden dat ze elke dag soep zullen eten met deze drie soepertips? Goed voor jou, want zo hebben ze meteen ’n groot deel van hun dagelijkse portie vitamientjes binnen.

Ken je het geheim van Cully & Sully soepen?

Cully & Sully maken al hun soepen zelf. Ze zijn zo trots op hun soepen dat ze zelfs hun recepten met je delen. Kunnen jij en je kinderen de smaak van Cully’s groentesoep overtreffen? Doe de test!

Recept: Cully's groentesoep

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 1 ajuin
  • 1 prei
  • 1 selder
  • 2 aardappelen
  • 4 wortelen
  • 2 tomaten
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 dl room
  • peper en zout

Recept

  1. Was en snij alle groenten in kleine blokjes.
  2. Smelt het klontje boter in een grote pan. Voeg de ajuin, de prei en de selder toe. Stoof ze glazig.
    Voeg de aardappelen, wortelen, tomaten en bouillon toe. Laat zachtjes koken.
  3. Als de groenten gaar zijn, mix je de soep. Haal de soep door een zeef, zodat hij zijdezacht wordt.
  4. Warm de soep terug op met een beetje room, peper en zout.
  5. Als de soep een beetje te dik is, kan je extra bouillon toevoegen.

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst