• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Thuislevering vanaf €5,95
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

De griekse keuken: vakantie op je bord

Mezze, gyros, moussaka, souvlaki ... Geen betere manier om een instant vakantiegevoel te krijgen dan met de Griekse keuken. Schenk jezelf een glas ouzo uit, zet een streepje sirtaki muziek op en probeer een van onze heerlijke Griekse recepten uit!

Wat is er zo typisch aan de Griekse keuken?

De Griekse keuken is een typische mediterrane keuken met invloeden uit het Midden-Oosten en omringende landen. Populaire ingrediënten zijn olijfolie, aubergines, tomaten, courgettes, brood, kruiden (oregano, peterselie, munt, tijm ...), verschillende soorten vlees waaronder lams- en varkensvlees, olijven, kaas en yoghurt. Heel wat Griekse desserts worden gekenmerkt door filodeeg, honing en noten.

Griekenland heeft ook een paar populaire drankjes. Denk maar aan ouzo, een anijsachtige aperitief dat je zowel puur als met koud water kan drinken. Of retsina, een rode of witte wijn met een typische harssmaak. Grieken zijn ook liefhebbers van ijskoffie of 'café frappé'.

Grieken hechten veel belang aan gezelligheid en uitgebreid eten. Ze houden ervan om veel tijd in de keuken door te brengen. Als de beste kunnen ze smaken en aroma's met elkaar vermengen tot een onweerstaanbaar gerecht. Grieken willen ook alles zelf maken en zullen dus nooit voorverpakte of diepgevroren producten kopen. Versheid bovenal!

De belangrijkste maaltijd in Griekenland is het avondgerecht dat vaak heel laat op de avond begint. Thuis of in een taverna, maar het liefst van al in gezelschap van familie en vrienden.

Traditionele Griekse gerechten

Haal Griekenland in je keuken met een van deze lekkere recepten.

Mezze

Spanje heeft zijn tapas en Griekenland zijn mezze. Een mezzetafel bestaat uit gevarieerde hapjes die je als voorgerecht of volwaardige maaltijd kan serveren. Enkele klassiekers zijn falafel, hummus, taboulé, tzatziki en dolmades. Bij mezze staat gezellig samenzijn steeds voorop. De hapjes worden doorgegeven en gedeeld, er wordt ouzo gedronken, luidruchtig gediscussieerd en gelachen.

Haal hier inspiratie voor je mezzetafel >>

Baklava

Baklava is een populair Grieks dessert bestaande uit laagjes filodeeg, gevuld met noten (walnoot of pistache) en doordrenkt met suikersiroop of honing. Baklava wordt op een grote schaal gemaakt en vervolgens in kleine stukjes gesneden.

Laat je verleiden door dit recept voor baklava met noten >>

NOG MEER INSPIRATIE ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje