• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering!  Meer info

Druiven: herfstfruit met pit

Met de herfst begint ook het seizoen van de druiven. Ze zijn lekker uit het vuistje, bij het ontbijt met muesli en yoghurt, in een fris slaatje, maar ook gestoofd met vlees. Hun heerlijk zoet vruchtvlees valt altijd in de smaak. Laat je inspireren door onze sappige receptideeën!

Druiven in alle tinten

Vergis je niet. Druiven zijn niet altijd wit of blauw. Tegenwoordig vind je een waaier aan kleuren en tinten: geelwit, wit, groen, geelgroen, grijs, roze, rood, paars, blauwzwart, enz. Er bestaan ook pitloze druivenrassen, die vallen bijzonder in de smaak bij kinderen.

Druiven in hartige gerechten

Vergeet niet om de druiven te wassen voor je begint te koken. Ze ondergaan immers heel wat chemische behandelingen. Druiven zijn heerlijk in een salade met andere fruitsoorten, kaas en noten. Ook in warme gerechten doen ze het uitstekend. Wij geven je alvast wat inspiratie.

Wist je dat?

... 90% van de druiven bestemd is voor wijn?

Bijna 90% van de wereldwijde druivenoogst is bestemd voor de wijnbouw of om rozijnen te maken. Wijndruiven zijn niet zo geschikt om te eten. Tafeldruiven wel, omdat ze een zoetere smaak hebben.

Hoe bewaar je druiven?

De beste manier om druiven te bewaren is in een papieren zak of een plastic zak met gaatjes die je in de koelkast legt. Druiven blijven maximum een week goed.

Vervang snoep door druiven

Kan je het niet laten om af en toe te snoepen? Vervang die zure beertjes dan door een handvol druiven. Een veel gezonder alternatief, ook voor je kinderen!

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst