• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Gin is overal!

Na de wodkajaren is het de beurt aan deze alcohol op basis van jeneverbessen om het hoge woord te voeren. Als resultaat is er een explosie van referenties uit alle windstreken, die elk hun eigen karakter hebben.

Delhaize bevestigt de trend van premium spirits

Premium spirits zijn hip. En die trend heeft Delhaize goed begrepen: haar Cocktails & Spirits Bar is een innovatieve e-shop met meer dan 100 referenties waaronder een 50-tal nieuwe producten, een keur aan cocktailrecepten en nuttige tips & tricks. Niet alleen wil Delhaize liefhebbers van een bepaald type sterke drank een ruimere keuze aanbieden, maar hen ook spirits laten ontdekken die nog geen grote comeback gemaakt hebben.

 

In haar gamma biedt Delhaize ook een breed assortiment exclusieve gins en premium tonics. Gin-tonic liefhebbers vinden hier dus ongetwijfeld genoeg inspiratie en G&T combinaties!

BelGin: Belgische gin van Delhaize op basis van chicoreiwortel

In het kader van de G&T rage heeft Delhaize haar eigen premium gin gelanceerd: de BelGin. Een Belgische gin van superieure kwaliteit die het levenslicht zag dankzij de samenwerking tussen Delhaize, distilleerderij Filliers en cocktailexpert Manuel Wouters. Resultaat: een robuuste en volle gin met smaken van jeneverbes en gedroogde kruiden. De chicoreiwortel zorgt voor een complexe en unieke smaak die schommelt tussen een aardachtige geur en de frisheid van citroen.

Fentimans: de perfect bondgenoot van BelGin voor gin-tonic

Gin-tonic werd in de 18de eeuw uitgevonden door de Britse Oost-Indische Compagnie. De enige gekende remedie tegen malaria toen was tonic water: een bitter drankje op basis van kinine. De Britse soldaten maakten de drank zoeter door water en suiker toe te voegen, gevolgd door een scheut gin. De gin-tonic werd geboren!

In de lijn van de Britse traditie stelt Delhaize in exclusiviteit Fentimans tonic water voor (normal en light), van het beroemde Engelse merk Fentimans. De dranken van Fentimans worden uitsluitend van natuurlijke ingrediënten gemaakt zoals biologische granen, gemalen kinineschors, citroengras en rietsuiker. De uitgesproken citrussmaak heeft een lichte bitterheid, maar laat geen metalige nasmaak na. Het is minder zoet dan industriële tonics die geen rietsuiker meer gebruiken. Fertimans Tonic Water kan dus perfect gemengd worden met kruidige gins als BelGin.

Manuel Wouters, cocktailambassadeur van Delhaize

Op 21-jarige leeftijd ging Manuel Wouters aan de slag als bartender op de Queen Elisabeth II, het grootste en meest luxueuze cruiseschip ter wereld. Hij maakte er cocktails voor de groten der aarde waaronder Tom Cruise, Dolly Parton en Gene Hackman. Twaalf jaar later opent hij zijn Antwerpse cocktailbar Sips.

Hij kent meer dan 3.000 cocktails uit het hoofd, waarvan de meeste eigen creaties zijn. Als cocktailambassadeur van Delhaize laat Manuel jou meegenieten van zijn expertise. Hij heeft unieke cocktailrecepten bedacht op basis van producten die exclusief bij Delhaize te koop zijn.

De perfecte gincocktail

Gin wordt steeds populairder in België, maar hetzelfde geldt voor cocktails. Delhaize gaat prat op een ruim assortiment premium gins zoals Bombay Sapphire East, London Dry Gin n°3, The Botanist en BelGin. Allemaal producten van superieure kwaliteit met zeer uiteenlopende aroma’s.

Bij dit assortiment hoort een hele reeks producten die gebruikt worden door barmannen overal ter wereld: siropen van Monin (pompelmoes, mojito, viooltjes, macaron...), originele vruchtennectars (guave, mango, framboos ...), prestigieuze tonics (Fentimans en Fever Tree) en bitters.

Tequila: de nieuwe trend

Ook tequila zit tegenwoordig in de lift. Om aan de stijgende vraag te voldoen, heeft Delhaize samen met Manuel Wouters 3 exclusieve tequila's (silver, reposado en añejo) van 100% agave gelanceerd onder de naam El Domador. Salud!

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje