• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Geef hen zin in groenten en fruit

Delhaize en GoodPlanet stappen samen naar scholen en organiseren er kookateliers.

Voor Delhaize is gezondheid een belangrijke peiler. Daarom engageren we ons om kinderen het belang van groenten en fruit bij te brengen. Deze doelstelling delen we met GoodPlanet, en zo ontstond GoodCook. Door de GoodCook kookateliers leren kinderen niet alleen de basisprincipes van gezonde en duurzame voeding, ze ontdekken ook de groenten en fruit van bij ons. De leerlingen trekken hun keukenschort aan en gaan op ontdekkingstocht: ruiken, voelen, proeven én vooral koken met lokale groenten en fruit ...

 

Schrijf de klas van je kinderen in >

Meer info >

THIELSY, 11 jaar, NAM DEEL AAN EEN ATELIER


Wat is ‘GoodCook’ eigenlijk?

Er kwam een mevrouw naar onze klas die vertelde over de groenten en het fruit dat ze had meegebracht. Zo weet ik nu dat er elk seizoen andere dingen groeien die dan het lekkerste zijn. ‘GoodCook’ is ook een echte workshop, want je krijgt een schort aan en met de hele klas gingen we aan de slag.

Was het tof?

Het allerleukste was proeven! Ik probeer het thuis ook, want we kregen een receptenboekje.

Hoe zorg jij ervoor dat je genoeg groenten en fruit eet?

Mijn mama zet vaak gesneden groenten of fruitjes op een stokje op tafel. Daar mogen we zoveel van eten als we willen, zonder dat we het moeten vragen. Het is altijd heel snel op.

Heel wat Belgische kinderen komen niet aan hun dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit.

Klikt het niet steeds tussen jouw kids en groenten en fruit? Geen paniek.

Creëer een familiemoment en steek samen met je kids de handen uit de mouwen. Elke bereiding heeft wel enkele makkelijke taken die je zelfs de allerkleinsten kan laten uitvoeren: patatjes prakken tot puree, erwtjes doppen, tomaten wassen …

Het vraagt misschien wat meer tijd om alles te bereiden, maar die win je dubbel en dik terug zodra hun bord op tafel staat en alles zonder morren naar binnen wordt gewerkt.

We geven je alvast enkele tips om hen op elk moment van de dag te voorzien van enkele lekkere en gezonde alternatieven.

Wist je dat?

De beste manier om een product te leren kennen, is dat niet met een verhaaltje? Abrikozen, meloenen, druiven, … kom er meer over te weten met enkele knutselideetjes en ga zelf aan de slag.

Seizoensrecepten

Elk seizoen heeft haar eigen fruit en groenten. Bekijk hier enkele ideeën om samen met jouw kinderen leuke recepten met seizoensgebonden producten uit te proberen.

Kies het moment van de dag en schuif aan!

Ontbijt

De belangrijkste maaltijd om je dag goed op gang te trekken.

Wat serveer je best? Volg de gids!

Tienuurtje

Wapen jezelf tegen dat ochtenddipje. Verwen je lichaam met een evenwichtige dosis energie die je er weer helemaal bovenop helpt!

Lunch

Op school, op het werk of thuis, je middagmaal beloont je lichaam voor zijn inspanningen en zorgt ervoor dat je er de rest van de dag weer tegenaan kunt.

Vieruurtje

De springplank om van de lunch naar het avondeten te geraken. De ideale energieboost voor je kapoen om het huiswerk bij de horens te vatten.

Aperitief

Licht maar toch lekker: aperitieven is een leuk moment dat ook gezond kan zijn!

Avondeten

Elke avond komt het hele gezin bij elkaar om samen te tafelen. Zorg goed voor jezelf en je liefsten met een heerlijke maaltijd. We zetten je op weg.

Hier zijn alvast enkele heerlijke recepten die er voor zullen zorgen dat je kids in no time echte groente- en fruitliefhebbers worden!

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje