• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Vis: 100% vers, 100% smaak

De vis die elke dag geleverd wordt in je Delhaize is altijd vers. Deze komt uit duurzame visvangst en viskweek. Zo garanderen we het behoud van ons visbestand. Ons gevarieerd en uitgebreid assortiment geeft steeds de voorkeur aan seizoensvis en bevat geen bedreigde vissoorten.

Gerookte forel

Gerookte forel is een ware lekkernij. Eens in de mond, ontwikkelt zich een complexe smaak die tegelijk vol en rijk is, maar ook fris overkomt door de ziltige toets van het zeewater. Maak kennis met Seagull, leverancier bij Delhaize. En ontdek snel onze heerlijke recepten met gerookte forel.

Seagull: al 10 jaar leverancier bij Delhaize

Seagull werd in 1859 opgericht en is de laatste traditionele visrokerijen uit Brugge. Door de jaren heen is Seagull uitgegroeid in Brugge, het strategisch kruispunt van visroutes tussen Noord- en Zuid-Europa. Seagull is gespecialiseerd in het roken van Ardense forel en pelagische vissoorten (sprot, haring, makreel). Duurzaamheid ligt Seagull nauw aan het hart, zo kunnen ze deze vissoorten waarborgen voor de volgende generaties. Seagull werkt al meer dan 10 jaar samen met Delhaize.

Gerookte forel: rijk aan Omega 3

Vette vis zoals gerookte forel is rijk aan Omega 3. Dat zijn essentiële vetzuren die bijdragen tot de normale werking van het hart**. Ons lichaam maakt ze niet zelf aan, dus moeten we ze uit onze voeding halen. We hebben ongeveer 2,2 g/dag nodig.

**het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA (omega 3).

Wist je dat?

Tip

Gerookte forellenfilets kunnen als voor- of hoofdgerecht op een bedje van sla geserveerd worden. Gerookte forel is ook heel lekker verwerkt in mousse.

Gerookte forellenfilets

Recepten met gerookte forel

Geweldige noordzeegarnalen

De noordzeegarnaal is een gegeerde lekkernij. Zijn zilte en lichtzoete smaak maakt van je gerecht een echt succes. Denk maar aan tomaat-garnaal of garnaalkroketten. In België noemen we de noordzeegarnaal ook wel de grijze garnaal. Klaas Puul is garnaalleverancier bij Delhaize.

Klaas Puul, garnaalleverancier bij Delhaize

Het verhaal van Delhaize leverancier Klaas Puul begint halverwege de vorige eeuw in de Frederik Hendrikstraat in Amsterdam. Daar had Klaas Puul Senior een goedlopende viswinkel. De ambities van zijn zoon - de huidige eigenaar Evert Puul - waren echter groter dan het runnen van een viswinkel. Hij startte samen met zijn vader in een kleine garage in Volendam een eigen garnalenbedrijf, met de naam van zijn vader. In de beginjaren haalde Evert zelf dagelijks verse garnalen op. De garnalen werden toen nog gepeld door thuispellers in Volendam en omgeving. Het merendeel van de garnalen verkocht hij in België.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerde onderneming met vijf vestigingen in binnen- en buitenland. Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen, heeft het bedrijf zich uitgebreid op de plek waar nu nog steeds het hoofdkantoor staat.

De missie van Klaas Puul

Klaas Puul is een van de marktleiders in de handel van noordzeegarnalen. Ze reageren proactief op veranderingen in de markt, in de aanvoer en in technologie. Hun missie is om klanten te voorzien van verse en betaalbare producten. Uiteraard van de hoogste kwaliteit. Dit bereiken ze onder andere door het gebruik van moderne installaties, het werken onder zeer hygiënische omstandigheden en oog te hebben voor duurzame oplossingen.

De noordzeegarnaal

De noordzeegarnaal behoort tot de familie van de zandgarnalen. Ze leven in de koude tot gematigde streken van het noordelijke halfrond. Het liefst van al vertoeven ze in de zanderige bodem van ondiepe wateren. Overdag graven ze zich helemaal in. 's Nachts krijgen ze een donkere schutkleur en gaan ze op zoek naar voedsel. In de zomer zoeken garnalen wateren vlakbij de kust op met relatief hoge temperaturen. In de winter blijven ze in zeegebieden waar het water niet erg afkoelt.

De garnalenvangst

Garnalen worden het hele jaar door gevangen, maar vooral in de periode april-mei en in de herfstmaanden. Elke avond vertrekken vissersboten om garnalen te gaan slepen voor de kust. Aan boord worden de garnalen meteen gewassen, gekookt en gekoeld. Een garnaalvissersboot herken je eenvoudigweg aan de grote kookpot op het dek!

Garnaalrecepten

Forel: de parel van de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen: een regio vol groene wouden, valleien, kronkelende rivieren, pittoreske dorpen … en forel. Het is geen toeval dat de forellen van Taste of Inspirations Delhaize zo verrukkelijk zijn. Ze worden immers in het hart van de Ardennen gekweekt, in natuurlijke bekkens met Amblève water.

New Gabriel Europa, de ambachtelijke forelkwekerij

New Gabriel Europa is een ambachtelijke forelkwekerij in Ligneuville, in de regio van Malmédy. Het bedrijf kweekt al meer dan dertig jaar forel. De tientallen medewerkers van Bernadette Gourdon zetten zich dag en nacht in om met veel liefde en zorg forellen te kweken in twee verschillende vestigingen: Roba en Ondenval, in een weergaloze natuuromgeving. De aankopers van Delhaize waren in eerste instantie gecharmeerd door de buitengewone omgeving van het bedrijf. De forellen van Bernadette Gourdon worden gekweekt in kweekvijvers die rechtstreeks met water uit de Amblève of de Roba gevuld zijn. De rivieren worden gedeeltelijk omgeleid om de vissen op te vangen. Bijgevolg plukken de forellen de vruchten van de typische biotoop van de regio die ze ten zeerste op prijs stellen. De verwerkingsafdeling bevindt zich eveneens in het hart van de natuur. De forellen van Taste of Inspirations zijn typisch Ardens.

Hoe worden forellen gekweekt?

De pootforellen (piepjonge vissen) komen uit kweekvijvers die op strenge wijze door New Gabriel Europa geselecteerd worden. Het bedrijf moet immers aan de vereisten van het lastenboek Controle en Oorsprong van Delhaize beantwoorden. De vissen verblijven enkele maanden in de kweekvijver vóór ze gevangen worden. Na een groei van vier maanden in de winter en zes maanden in de zomer zijn de forellen volwassen en rijp voor consumptie. De periode die voor hun ontwikkeling uitgetrokken wordt (minimaal drie maanden), is trouwens een kenmerk van de forellen van Taste of Inspirations. Dag na dag zijn ze in hun nopjes en verkrijgen ze hun uiterst subtiele smaak. Hoewel forellen niet meer zoals vroeger gevangen worden, leven die van New Gabriel Europa in een kader dat zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke levensomstandigheden aanleunt. Dat begint al bij het rivierwater, waarvan de kwaliteit voortdurend ter hoogte van de watertoevoer en -afvoer van de kweekvijvers gecontroleerd wordt. Bovendien worden ze gevoederd met korrels waarvan de samenstelling door Delhaize goedgekeurd is: zeer rijk aan omega 3, visolie, zacht tarwemeel, doperwten, vismeel en sojaextracten. Geen enkel GGO, geen toevoeging van stoffen afkomstig van landdieren. Tot slot is het aantal vissen per kweekvijver zeer beperkt, hetzij ongeveer 25 kg per m³: deze forellen hebben voldoende ruimte.

Een gezonde lekkernij

De kleine maar fijne Ardense regenboogforellen hebben een verfijnde smaak met een hazelnoottoets. Dat is het resultaat van het frisse bronwater dat door de kweekvijvers stroomt. Ze zijn een uitstekende bron van omega 3. Hun vlees is vast en smeuïg en ze kunnen op talloze wijzen bereid worden: in bloem gewenteld in de pan, in een beetje gesmolten boter, in papillot, op de barbecue of op de grill.

Heerlijke forelrecepten

MMM da's lekker: forel

Ontdek dit recept

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst